Berns 23 november 2016

DESIGN-S PRISUTDELNING 23 NOVEMBER 2016

designs_facebook_event

Välkommen på Design S-galan 2016!

Design S är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som hela designbranschen står bakom, i år är det 10 år sedan utmärkelsen delades ut för första gången och den 23 november kommer vi att tillkännage vinnarna av årets Design-S tävling på Berns i Stockholm, i regi av Svensk Form.

se_bilder_knapp

Kl 18:00 slår vi upp dörrarna till årets gala där det kommer att serveras en mingelmiddag med tillhörande dryck.
Kl 20:00 startar prisutdelningen och efter blir det mingel och fest.

Tid: Onsdag 23 november 2016, 18.00
Plats: Berns, Näckströmsgatan 8, Stockholm
Pris: 995 kr + moms / 1 244 kr inkl moms (I priset ingår: gala med prisutdelning av årets Design S, välkomstdrink, mingelmiddag med dryck, kaffe & kaka)
Allergi & specialkost: maila till design-s@svenskform.se senast den 8 november.

 

li-pamp-270pxVi är väldigt stolta att kunna presentera vår konferencier för kvällen: Li Pamp

Sveriges främsta kunskapsbank inom design, arkitektur och antikviteter. Li är programledare och producent som medverkar flitigt i radio och TV och har synts i bl a i populära Antikrundan och Antikmagasinet, där har hon rönt stort intresse bland tittarna med lärande innehåll som berör. Li kommer tillsammans med Ewa Kumlin, VD för Svensk Form, att guida oss genom kvällen och alla nominerade och vinnande bidrag i Design S 2016.

 

 

 


Design S är en jurybedömd utmärkelse och juryn har, under ledning av Lisa Lindström, VD på Doberman, nominerat över 40 bidrag och under kvällen kommer totalt 25 S att delas ut. De nominerade bidragen ställs ut just nu på Design S-utställningen på ArkDes i Stockholm fram till 27 november.

Under kvällen delar vi ut S i följande kategorier:

– Möbler, inredning och textil
– Produkter & accessoarer
– Arkitektur
– Industridesign
– Tjänstedesign
– Digitala produkter och tjänster
– Grafisk design
– Konsthantverk och hantverk
– Mode
– Hållbart samhälle
– Aluminium
– Svenska fönster-priset

Dessutom delar vi ut följande priser, utöver kategorierna:

– Lauritz konsthantverkspris
– Juryns hederspris
– Folkets val (framröstat via Design S hemsida och på utställningen av de nominerade bidragen på ArkDes i Stockholm, röstning pågår fram till 16 november).

När alla S är utdelade blir det fest och musik med Originalljudet och DJ I Break Horses.

originalljudet_ibreakhorses

ORIGINALLJUDET är nyss hemkomna från Tokyo Design Week där de ackompanjerat musikmaskinen Ajna i satsningen Swedish Style in Tokyo. Nu laddar de nu om för att spela på Design S-galan på Berns den 23 november. Missa inte denna kvintett som beskrivits som ”lika mycket landsbygdsdrömmar som sen natt i storstaden”.
(Foto: Christian Hagward)

I BREAK HORSES är Maria Lindéns musikaliska projekt. Rakt från den stockholmska basen levererade hon sitt magnifika debutalbum ’Hearts’ via engelska bolaget Bella Union sensommaren 2011. Spola fram två år och den högt emotsedda uppföljaren ’Chiaroscuro’ ligger på diskarna. Detta senaste kapitel i I Break Horses sångkatalog innehåller allt fansen kan önska och mer därtill. I Lindéns egna ord: ”Mitt enda mål när jag började skriva albumet var att ignorera alla förväntningar som ett andra album innebär.” Resultatet är ett självsäkert och mer förädlat sound klätt i en mer dramatisk kostym.
(Foto: Märta Thisner)

Varmt välkommen!

Om tävlingen
Design S är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som hela designbranschen står bakom. Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i bred bemärkelse.

 


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se