Malmö 26 mars 2018

 

DESIGN FÖRÄNDRAR VÄRLDEN

Välkommen på Designstafett!

Lyssna till några av designens främsta företrädare som frågar ut varandra under en eftermiddag på Form/Design Center i Malmö. Dessutom släpper vi de nominerade bidragen i Design S – Swedish Design Awards 2018. Missa inte!

ANMÄL DIG HÄR

Medverkar gör:
Carl Forslund, Creative Director och grundare av Zenit Design
Linda Johansson, Holstergreen Designstudio
Roger Andersson Reimer, Head of Design, Topp
Robert Janson, arkitekt och designer, Office of Possibilities samt jurymedlem i Design S – Swedish Design Awards 2018.
Lisa Lindström, juryordförande Design S – Swedish Design Awards 2018 samt vd för Doberman

Moderator: Mats Widbom, vd Svensk Form

När?
Måndag 26 mars 2018, kl 13:30-17:00

Var?
Form/Design Center
Lilla torg 9
Malmö

OSA:
Design S-dagen har fri entré och är öppen för alla! Anmäl dig HÄR

 

Information om dagen:
Design S – Swedish Design Awards, är Sveriges bredaste designutmärkelse. Utmärkelsen innefattar ett stort antal kategorier som visar just omfattningen av hela designområdet; tjänstedesign, industridesign, konsthantverk och digital design, mode och arkitektur för att nämna några.

Design är allting vi använder, miljöerna vi rör oss i, spegeln av vår samtid, hur vi lever och vad som är viktigt för oss. Det viktigaste syftet med Design S – och andra designtävlingar – är att understryka detta, samt skapa en utgångspunkt för diskussioner om design, innovation och förändringskraft i samhället. Tillsammans kan vi forma framtiden. Inför Design S 2018 – Swedish Design Awards så bjuder Svensk Form in till en Design S-dag och en designstafett, för att manifestera designens kraft att förändra.

Till vår hjälp har vi tidigare vinnare av Design S – Swedish Design Awards, jurymedlemmar, partners, beslutsfattare och designer som frågar ut varandra för att tillslut forma svaren på två frågor:

– Hur bidrar design till förändring?

– Hur blir vi bättre på att argumentera för designens förändringskraft?

Välkommen att inspireras om du är designer, beslutsfattare, företagare eller helt enkelt en av oss som vill var med och driva designutvecklingen framåt!

 

Design S – Swedish Design Awards presenteras av Svensk Form i samarbete med:
Svenska Fönster (huvudsponsor), Svenskt Aluminium (sponsor), Lauritz.com (partner), ASFB – Association of Swedish Fashion Brands, Design Region Sweden, Konsthantverkscentrum, SVID – Stiftelsen Svensk Industridesign, Svenska Tecknare, TMF – Trä- och Möbelföretagen, Swerea SWECAST AB, BNJ & Co.

 


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se