NOMINERADE INREDNING

INREDNING

Restaurant Frantzén
På en bakgata mitt i Stockholms city bland punkbutiker och diversehandel öppnade i september en av världens bästa restauranger på nytt. I restaurangen, som tidigare låg i Gamla stan, fick Björn Frantzén sina gäster brista ut i tårar av lycka över hans mat. Med den nya restaurangen har han velat behålla och utveckla hela matupplevelsen. Ett besök på Frantzén är en väl regisserad föreställning i flera akter. En kväll fylld av olika tempoväxlingar och intryck. Här råder en avslappnade elegans som får dig att dingla med benen medans du dricker champagne för att i nästa ögonblick, när du sätter tänderna i en fattiga riddare, kasta dig tillbaka i minnen som ger pirr i gommen och fjärilar i magen.

Uppdragsgivare: Frantzén Group
Inredningsarkitekt: Joyn Studio – Helena Eliason, Ida Wanler, Johanna Landin & Lisa Grape

Sing Sing
Karaokebar och vietnamesisk bistro som gör väsen av sig utan att skämmas och inbjuder alla att komma och göra detsamma; en färgstark designupplevelse som skapar stort mervärde för sin stadsdel.

Kontor: New Order Arkitektur
Arkitekter: Frida Sjöstam SAR/SIR/MSA & Victor Alm SIR/MSA
Grafisk design: Studio Pop
Mönsterformgivning: Ekta & Ola Jeppsson
Beställare: Sing Sing AB

 

TAKO
I höstas öppnade restaurang Tako. Ett koncept där besökaren välkomnas ner i en lokal inspirerad av Asiens bakgator och gränder där restaurangens egen logik bjuder på oväntade intryck för alla sinnen.

Uppdragsgivare: Elite Hotels genom Stockholm Krogbolag
Inredningsarkitekt: Tengbom genom Josef Zetterman, Filip Svensson, Ninna Helena Söderström, Magnus Lindgren, Sandra Wall, Per Vestergaard och Kjerstin Björk.

The Cords
The Cords & Co gav oss i uppdrag att utveckla ett koncept och designa deras första serie av butiker i Stockholm, Paris, London, Los Angeles och New York. De första tre öppnade hösten 2017.

Uppdragsgivare: The Cords & Co
Arkitekt: In Praise of Shadows Arkitektur

På grund av jäv har följande jurymedlemmar inte deltagit i bedömningen av nedan angivna bidrag: Johanna Munck af Rosenschöld – TAKO. 


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se