NOMINERADE KONSTHANTVERK & HANTVERK

KONSTHANTVERK & HANTVERK

Samtidigt i underjorden
Samtidigt i underjorden refererar till ett parallellt universum eller dimension, där underjorden speglar vår värld och våra förfäders fotspår löper jäms med våra. Det är en reflektion och en synvilla. I serien Fridlyst från 2017 söker Matilda Kästel efter en plats fredad från civilisationens baksidor. Inspirerad av de ostörda skogarna i Washington och Småland, undersöker Fridlyst naturens lugn och styrka. Efter ett vistelsestipendium på Pilchuck Glass School i Washington kom en serie till inspirerad av de enorma skogarna, bergen och mörkret som omslöt platsen i oktober månad.

Konstnär: Matilda Kästel

Spoonful
Marie Eklund försöker utveckla den traditionella träslöjden, främst tälj, med ett modernt och känsligt uttryck. Skedarna ska försöka distrahera, hänföra men också vara föremål för eftertanke och kreativitet.

Konstnär: Marie Eklund

Strukturbiblioteket – an archive of hand woven structures
Strukturbiblioteket är en samling handvävda, skulpturala textilier. Det är också en studie av en specifik vävteknik och hur skalförändring och materialval påverkar den vävda formen. Strukturbiblioteket är en studie av tekniken våffelväv.

Konstnär: Matilda Dominique

Things Möbelmässan 2014, 2015, 2016, 2017
Åsa Elmstam har gett sig i uppgift att koka ner sina intryck av varje års Möbelmässa till en halslänk/objekt. Hon vill få med trender, former, färger, material och mönster i ett objekt som talar om sin samtid.

Konstnär: Åsa Elmstam


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se