NOMINERADE MÖBLER

MÖBLER

Agda – Character Collection
För sin bekväma och nätta fåtölj Agda har designstudion Front arbetat med textilband, ett material som ofta är dolt i stoppmöbler, och experimenterat med klassiska vävtekniker.

Designer: Front
Uppdragsgivare: Ire Möbel
Designansvarig: Emma Olbers

Arrow
Inspirationen för Arrow kommer från traditionell nordisk arkitektur. Små medel och hårda miljöer medförde att lokala material måste användas och användas på ett sådant sätt att de kunde tåla slitage över tiden. Kollektionen Arrow består för närvarande av stol, bord, bänk, pall samt bok / Ipad stöd.

Uppdragsgivare: Austere
Designer: Erik Petter Järkil

CUSHY
Soffgruppen CUSHY i välvt metallgaller efterliknar fluffiga, mjuka soffkuddar och ger känslan av ett andra vardagsrum i parken, en avslappnad miljö där man kan sitta länge och umgås.

Uppdragsgivare: Kalejdohill
Designer: Gripner & Hägglund

Jin
Fjäderlätt, superstark och 100% biologisk har varit de tre målen för detta långa forsknings- och utvecklingsprojekt, som en av Japans mest skickliga unga designers, Jin Kuramoto och Offecct har jobbat med tillsammans. Stolen Jin är resultatet. Det är en stol med potential att skapa radikala förändringar i hur vi gör möbler.

Uppdragsgivare: Offecct
Formgivare: Jin Kuramoto
Designansvarig: Anders Englund


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se