Nominerade ALUMINIUM

 

Attach table
Attach table erbjuder oändliga möjligheter vad gäller form, storlek och utseende. Det består av balk och ben av återvunnen aluminium som kan kombineras med ett stort urval av bordsskivor. Benen fästs i balken och stabiliseras med hjälp av tyngdkraft.

Material: Huvudsakligen återvunnet aluminium och anodiserat aluminium
Uppdragsgivare och producent: Lammhults
Designer: Troels Grum-Schwensen

Heavy Metal 3D Printed Aluminium Guitar
3D-printad gitarr i aluminium, framtagen för att utforska både 3D-utskrift i metall samt aluminium som hållbart material för teknikkomponenter.

Material: Aluminium
Uppdragsgivare och producent: Lunds universitet – Odd Guitars
Formgivare: Olaf Diegel

Vinci
LED spotlights, byggda för att kunna bemöta den höga kvalitén och effekten på LED i ett mer krävande sammanhang (t ex butiksbelysning). Designen är klassisk i sitt uttryck, och har kvaliteter för att distribuera det omvända flödet av värme som karaktäriserar högeffekts-LED med kylflänsar som står i optimal position oberoende av reflektorns vinkel.

Material: Gjuten aluminium
Producent: Lystra
Designer: Jesper Ståhl
Producenter: Per Brandt, Lars Gustafson, Svante Samuelsson

Cirkus
Cykelpollare i återvunnen aluminium med detaljer som visualiserar och tar vara på gjutteknikens möjligheter. Objektet är gjort i en gjutning, designen är tänkt att passa in i både äldre och nyare stadsrum.

Material: Sandgjuten i ett stycke med återvunnen aluminium
Producent: Byarums Bruk AB
Projektledare: Joel Enhörning
Formgivare: Mårten Cyrén


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se