Nominerade TJÄNSTEDESIGN

SMSlivräddare
Varje år drabbas 10 000 svenskar av plötsligt hjärtstopp och för varje minut utan behandling minskar chansen att överleva med tio procent. SMSlivräddare är ett forskningsprojekt som undersöker hur man med hjälp av mobilteknik kan öka överlevnaden vid hjärtstopp. Under 2015 vidareutvecklades tjänsten från en sms-tjänst till en app för att ge livräddaren bättre stöd. Samtidigt som 112 tillkallar ambulans skickas också ett larm till frivilliga personer utbildade i hjärt-lungräddning som befinner sig i närheten av larmplatsen. Appen hjälper SMSlivräddaren att hitta till larmplatsen, visar var närmsta hjärtstartare finns och guidar under räddningsinsatsen. Idag deltar över 13 000 frivilliga SMSlivräddare i projektet.

Uppdragsgivare: Karolinska Institutet
Byrå: Daytona
Projektledare: Fredrik Lagerqvist
Designer: Jonas Petersson, Martina Gustavsson

Länsförsäkringar bankapp
Länsförsäkringars bankapp är en bankapp utvecklad med individanpassade funktioner, en “tyck till”-kanal direkt i appen samt tillgång till snabb överblick och statistik över de egna kontona och korten.

Uppdragsgivare: Länsförsäkringar
Design och utveckling: Screen Interaction

Fotbollskanalen
Ny logga, ny responsiv webbsida och nya appar till iOS och Android för TV4 Fotbollskanalen. Tjänsten låter fansen själva skapa ett flöde med nyheter och klipp om de lag de är intresserade av att följa.

Uppdragsgivare: TV4 Fotbollskanalen
Designbyrå: Screen Interaction
Media Director: Lotta Sjöqvist
Produktionsledare: Mika Packalén

Möjlighet att boka tid via e-leg
Tjänsten har utvecklats som ett steg i att öka förtroendet för Arbetsförmedlingen. Tillsammans med arbetssökande och arbetsförmedlare på tre AF-kontor runtom i Sverige utkristalliserades efterfrågan att kunna boka tid, planera och förbereda det första mötet hos Arbetsförmedlingen – ett möte som visade sig vara en stor utmaning för både arbetssökare och arbetsförmedlare i kontakten med myndigheten. Med coachning från Transformator Design utvecklades systemstödet och ett nytt arbetssätt.

Uppdragsgivare: Arbetsförmedlingen
Servicedesign: Transformator Design
Projektledare: Caroline Enevold
Verksamhetsutvecklare: Jonas Ronnheden
Coachning: Sophie Andersson


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se