Premierad Design S 2016 – Spotify Business

Digitala produkter och tjänster är en bred kategori där det fler och fler bidrag anmäls för varje år. Förra året uppmärksammades allt från appar till ljudverktyg. Ett av de vinnande bidragen 2016 var Spotify Business.

Intervju med: Niklas Alvarsson, Design Director, Soundtrack Your Brand

Spotify Business. Nobody puts music in the corner.
Spotify Business är en streamingtjänst som hjälper butiker, restauranger och hotell att använda musik för att stärka sina varumärken. All musik styrs från en plats, och personalen har möjlighet att finjustera med mobilappen. Urval görs från ett bibliotek av professionella spellistor eller så skräddarsys ett unikt sound.

Producent: Soundtrack Your Brand
Designer: Caitlin Sullivan, Daniel Hilding, Gustav Arnetz, Henrik Engdahl, Martin Tägtström, Niklas Alvarsson, Patrik Axelsson, Samuel Kantala
Creative Director: Joel Brosjö
Utveckling och programmering: Soundtrack Your Brands utvecklingsavdelning

Motivering
Spotify Business tar ett etablerat konsumentbeteende till den kommersiella världen. Spotify Business gör det enklare att ta betalt för kommersiellt använd musik och en möjlighet att ge företag, varumärken och miljöer en skräddarsydd emotionell dimension genom musik och ljud. Gränssnittet är föredömligt neutralt så att det passar in oavsett miljö. Användarvänligt och enkelt i alla steg, från planering och uppspelning till uppdatering. Spotify Business är ett nytt, smart och snyggt sätt att ge varumärken ett eget beat.


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se