Premierade DIGITALA PRODUKTER & TJÄNSTER

Elektron Overbridge
Overbridge är en teknik som möjliggör att analoga instrument hanteras som mjukvaruinstrument. I stället för att utforma en digital imitation av ett fysiskt kontrollbord så är Overbridge en ny visuell upplevelse, utan traditionella rotationshjul och reglage och med mer intuitiva interaktionsmönster. Till exempel representeras frekvenser visuellt och uppdateras i realtid när användaren redigerar.

Producent och uppdragsgivare: Elektron Music Machines MAV AB
Utveckling och design: The Techno Creatives
Ansvarig uppdragsgivare: Jonas Hillman
Technical Director: Jimmy Myhrman
Projektledare: Jon Mårtensson
Executive Creative Director: Emma Rozada
Creative Director: Marte Holmöy
Senior Designer: Noel Braganza, Sergiu Levinta

Motivering
Med Overbridge har tillverkaren lyckats introducera de digitala möjligheterna för analoga instrument med hjälp av design, utan att förlora vare sig känslan eller kvaliteten. Tjänsten tar med fördelarna från ett fysiskt analogt gränssnitt med de digitala möjligheternas fördelar. Detta har resulterat i ett grafiskt spännande intuitivt gränssnitt som går hand i hand med produktens funktion. Overbridge är den ultimata bryggan som för samman det bästa ur den digitala och analoga ljudvärlden.

12-elektron_overbridge

 

Spotify Business. Nobody puts music in the corner.
Spotify Business är en streamingtjänst som hjälper butiker, restauranger och hotell att använda musik för att stärka sina varumärken. All musik styrs från en plats, och personalen har möjlighet att finjustera med mobilappen. Urval görs från ett bibliotek av professionella spellistor eller så skräddarsys ett unikt sound.

Producent: Soundtrack Your Brand
Designer: Caitlin Sullivan, Daniel Hilding, Gustav Arnetz, Henrik Engdahl, Martin Tägtström, Niklas Alvarsson, Patrik Axelsson, Samuel Kantala
Creative Director: Joel Brosjö
Utveckling och programmering: Soundtrack Your Brands utvecklingsavdelning

Motivering
Spotify Business tar ett etablerat konsumentbeteende till den kommersiella världen. Spotify Business gör det enklare att ta betalt för kommersiellt använd musik och en möjlighet att ge företag, varumärken och miljöer en skräddarsydd emotionell dimension genom musik och ljud. Gränssnittet är föredömligt neutralt så att det passar in oavsett miljö. Användarvänligt och enkelt i alla steg, från planering och uppspelning till uppdatering. Spotify Business är ett nytt, smart och snyggt sätt att ge varumärken ett eget beat.

11-spotify_business


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se