Premierade INDUSTRIDESIGN

Air Smart Spirometer
Spirometer som används tillsammans med en smartphone. Air Smart Spirometer gör spirometri-undersökningar (bedömning av andnings- och lungkapacitet) både enklare att utföra och mindre kostsamma.

Uppdragsgivare: Pond Healthcare Innovation AB
Produktdesign: Pond Innovation & Design AB
Projektledare: Max Ladow
Designansvarig: Fredrik Aidehag
Designer: Nicolas Trudel

Motivering
Ett fint exempel i samtiden på en innovationsprocess som tar avstamp i behovet snarare än i produktionen. Ett sympatiskt alternativ som gör diagnostiken tillgänglig för fler – världen över.

22-air_smart_spirometer

 

Cederroth First Aid Kit
Första hjälpen-väskor tillgängliga i storlekarna S, M, L och XL. Första hjälpen är viktig och kan ibland innebära skillnaden mellan liv och död. Cederroths innovativa första hjälpen-produkter gör det möjligt för såväl yrkesverksamma som privatpersoner att ge första hjälpen, även utan att ha genomgått en första hjälpen-utbildning sedan tidigare.

Uppdragsgivare: Cederroth av Orkla Care AB
Designbyrå: Veryday
Senior Designer: Anna Carell
Projektledare: Pelle Reinius

Motivering
Alla rätt! Genomtänkt och självklar från första anblick. En design som levererar trygghet och tydlighet när det behövs som mest. Med potential att bli en framtida designklassiker.

24-cederroth_first_aid_kit


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se