Premierade MÖBLER, INREDNING & TEXTIL

Aesop SOFO Södermalm Stockholm
Butiksinredning inspirerad av arkitekten Gunnar Asplunds kreationer i trä med enkla och naturliga material. Inredningen karaktäriseras av ljusa träslag och böljande väggar som skapar samspel mellan ljus och skuggor.

Material: Trä, läder, mässingsdetaljer, betong
Uppdragsgivare: Aesop
Arkitektkontor: In Praise of Shadows Arkitektur AB
Arkitekter: Fredric Benesch och Katarina Lundeberg

Motivering
Med organiskt böljande väggar och naturmaterial som trä, mässing och läder har arkitekterna på In Praise of Shadows skapat en inredning som är i absolut samklang med butikens sortiment. Inspirationen kommer till lika delar från Gunnar Asplunds arbete med Skogskyrkogården i Stockholm och från arkitekterna Backström & Reinius teakfasad på byggnaden som inrymmer butiken. Resultatet är en inredning med absolut tonträff i fråga om såväl material som estetik.

33-aesop_sofo

 

Y5
Stolkollektion. Namnet kommer från de fem upp och nervända Y:n som finns i ryggen på stolen.

Material: Alm, svartbets (även tillverkad i ask och ek)
Producent: Hans K – Global Furniture i Skene
Formgivare: Sami Kallio

Motivering
I sitt arbete förenar formgivaren Sami Kallio traditionella snickarmetoder med innovativa tekniker. Trä är hans främsta material, och vittnar om hans engagemang i en miljömässigt hållbar design. Stolen Y5 har sitt ursprung i den skandinaviska designhistorien, men Kallio vänder uppochner på ryggstycket i Hans Wegners välbekanta Y-stol och multiplicerar det till en intrikat mönsterväv med strukturell styrka och formmässig integritet.

34-y5


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se