Premierade MODE

POC and Forth
Kollektion med kläder, tillbehör och ”wearable technology” för stadscyklister, med fokus på säkerhet.

Producent: POC Sports
POC Founder: Stefan Ytterborn
Senior Manager Apparel: Monica Lindström
Head of Product Development: Oscar Huss
POC Aid: Johan Weman

Motivering
Med en hög känsla för funktion och kvalitet är POCs cyklistprodukter både genomtänkta och modemässiga. Resultatet är en serie hybridprodukter, där mode möter sport. Funktionsmässigt är plaggen innovativa och nyskapande, vilket grundar sig i en gedigen research med syfte att ta fram plagg som underlättar den urbana cyklistens vardag. På så vis utforskar POC samtidigt gränserna för vad som kan definieras som mode, en högst aktuell fråga inom den samtida modevärlden.

30-poc_and_forth

 

Rugged Tech
”Wearable technology” – en sko med inbyggd teknologi som till exempel signalsystem, geografisk spårning, röststyrning kopplad till en smartphone och smarta material som reglerar temperatur för olika väderförhållanden. Skorna kan till exempel guida sin bärare framåt och med hjälp av digital teknik visa vägen, om bäraren exempelvis har en synnedsättning.

Producent: Reschia
Designer: Andrea Reschia
Designassistent: Cecilia Jamil
UX Designer: Hanna Reuterdahl
Art Director: Johan Mott

Motivering
Genom ett formspråk som kännetecknas av en precision i sin design, i kombination med goda materialval, har Reschia utmärkt sig som ett märke med hög modegrad. Skorna kommuniceras dessutom via innovativa samarbeten, vilket placerat märket i oväntade men välkomna sammanhang. Genom sin undersökning av relationen mellan mode och design inom området för skoproduktion, har Reschia bidragit till att fältet för svensk skodesign tydligt expanderat, vilket inte minst deras arbete inom ”wearables” vittnar om.

29-rugged_tech

 


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se