Premierade TJÄNSTEDESIGN

Länsförsäkringar bankapp
Länsförsäkringars bankapp är en bankapp utvecklad med individanpassade funktioner, en “tyck till”-kanal direkt i appen samt tillgång till snabb överblick och statistik över de egna kontona och korten.

Uppdragsgivare: Länsförsäkringar
Design och utveckling: Screen Interaction

Motivering
Att ha kontroll på den egna ekonomin är en grundförutsättning för att känna trygghet. Med tydlig förankring i kundbehov har Länsförsäkringar utvecklat en tjänst med hög tillgänglighet. Tjänsten stimulerar sparande, hjälper till att ge en överblick över konsumtionen och innebär en avsevärd förenkling av vardagen. Nu kan Länsförsäkringars kunder genomföra sina bankärenden oberoende av plats, medium och kanal.

40-lansforsakringar_bankapp

 

 

Möjlighet att boka tid via e-leg
Tjänsten har utvecklats som ett steg i att öka förtroendet för Arbetsförmedlingen. Tillsammans med arbetssökande och arbetsförmedlare på tre AF-kontor runtom i Sverige utkristalliserades efterfrågan att kunna boka tid, planera och förbereda det första mötet hos Arbetsförmedlingen – ett möte som visade sig vara en stor utmaning för både arbetssökare och arbetsförmedlare i kontakten med myndigheten. Med coachning från Transformator Design utvecklades systemstödet och ett nytt arbetssätt.

Uppdragsgivare: Arbetsförmedlingen
Servicedesign: Transformator Design
Projektledare: Caroline Enevold
Verksamhetsutvecklare: Jonas Ronnheden
Coachning: Sophie Andersson

Motivering
Något som länge borde ha varit en självklarhet är nu verklighet genom ett genuint designarbete med kundinsikter som bas. Med hjälp av det nya bokningssystemet respekteras både den arbetssökandes och förmedlarens tid och kompetens. Inskrivningsmötenas kvalitet har höjts och som resultat är 9 av 10 mycket nöjda! Äntligen är det lika enkelt att boka ett första möte på Arbetsförmedlingen som man tänker sig att det borde vara.

skriv-in-o-boka-mote-hemma3-fotoarvidutas


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se