Samarbetspartners

Huvudsponsor för Design S:

svfonster_slogan_svart

Svenska Fönster har en lång tradition på den svenska marknaden, har ett lokalt men också nationellt engagemang, man tar ett socialt ansvar och jobbar långsiktigt där produktion och produkter håller högsta möjliga etiska och miljömässiga hänsyn och man jobbar också aktivt med designprocessen. Gemensamt med Svensk Form har vi talat om hur vi kan jobba för att lyfta kunskapen om att bygga med ljus, ljuset motverkar depressioner och ökar prestationsförmågan. Idag då människor tillbringar ca 90% av sin tid inomhus, är det viktigt att kunna hantera ljuset i arkitekturen. Det är en konst att förena det naturliga ljusets helande och stimulerande kraft inomhus med att förstärka en byggnads karaktär.

Svenska Fönster är inte bara vår huvudsponsor utan står även bakom Svenska Fönster-priset, en egen kategori där arkitektur som arbetar specifikt med ljus premieras. Vinnaren får en S-utmärkelse samt en prischeck på 50 000 SEK.
Läs mer om Svenska Fönster-priset här
Läs pressmeddelande om samarbetet här

Samarbetspartners:
Amore Brand Identity Studios, ArkDes, ASFB, Design Region Sweden, Design Sweden, Komm! Sveriges Kommunikationsbyråer, Konsthantverkscentrum, SVID, Svenska Tecknare, Svenskt Aluminium, Sveriges Arkitekter, Teknikföretagen, TMF, Lauritz.com

Lauritz.com står bakom Lauritz Konsthantverkspris. Lauritz.com och juryn premierar nyskapande och innovativa konsthantverk, främst inom keramik, glas, silver samt smyckeskonst. Vinnaren, vars formgivning har potential att bli framtida klassiker, är etablerad på konsthantverksscenen och befinner sig mitt i sin karriär.

Lauritz.com är Nordens största auktionshus och var det första traditionella auktionshuset i världen som övergick till rena onlineauktioner. Det är Lauritz.coms vision att demokratisera auktionsbranschen internationellt genom att göra den mer tillgänglig och inspirera alla att sälja och köpa på auktion. Missionen är att erbjuda ett mångfaldigt sortiment inom konst, design, antikviteter och samlarobjekt – online. Lauritz.com har idag 27 auktionshus i fem länder där lokala säljare kan lämna in objekt medan de globala budgivarna kommer från 200 länder.

Svenskt Aluminium står bakom Aluminiumpriset. Svenskt Aluminiums vision står som grund till priset: Aluminium skall ses som ett naturligt materialval med hänsyn till säkerhet, ekonomi, design och ett hållbart samhälle!

Svenskt Aluminium är en nationell intresseorganisation vars medlemmar är företag för vilka aluminium är ett strategiskt material. Följande organisationer inom Svenskt Aluminium stöder priset: Sapa Group, Hydro Aluminium Sverige AB, Profilgruppen, Kubal, Stena Aluminium AB, Mäkäle ALU, European Aluminium