Samarbetspartners

Huvudsponsor

Svenska Fönster är en av Sveriges ledande fönstertillverkare och har en lång tradition av tillverkning av kvalitetsfönster på den svenska marknaden. Svenska Fönster jobbar alltid med designprocessen i fokus, samt med att produktion och produkter håller högsta möjliga etiska och miljömässiga hänsyn.

Som fönstertillverkare talar vi ofta om hur vi kan lyfta kunskapen om att bygga och designa med ljus, då ljus motverkar depressioner och ökar prestationsförmågan. Idag då människor tillbringar ca 90% av sin tid inomhus, är det viktigt att kunna hantera ljuset i arkitekturen. Det är en konst att förena det naturliga ljusets helande och stimulerande kraft inomhus med att förstärka en byggnads karaktär.

Svenska Fönster är inte bara vår huvudsponsor utan står även bakom Svenska Fönster-priset, en egen kategori där arkitektur som arbetar specifikt med ljus premieras. Vinnaren får en S-utmärkelse samt en prischeck på 50 000 SEK.

Sponsor

Svenskt Aluminium är en nationell intresseorganisation vars medlemmar är företag för vilka aluminium är ett strategiskt material. Visionen är att utveckla användning av aluminium och att aluminium ska ses som ett naturligt materialval med hänsyn till säkerhet, ekonomi, design och ett hållbart samhälle. Svenskt Aluminium står bakom Aluminiumpriset, där en vinnare får ett S och en prischeck på 10 000 SEK.

Följande organisationer inom Svenskt Aluminium stöder priset: Sapa Group, Hydro Aluminium Sverige AB, Profilgruppen, Kubal, Stena Aluminium AB, Mäkäle ALU, European Aluminium.

Partner

Lauritz.com är Nordens största auktionshus och var det första traditionella auktionshuset i världen som övergick till rena onlineauktioner. Lauritz.coms vision är att demokratisera auktionsbranschen internationellt genom att göra den mer tillgänglig och inspirera alla att sälja och köpa på auktion. Lauritz.com står bakom Lauritz konsthantverkspris, där vinnaren får ett S och en prischeck på 20 000 SEK.

Samarbetspartners
ASFB – Association of Swedish Fashion Brands, BNJ & Co, Design Region Sweden, Konsthantverkscentrum, SVID – Stiftelsen Svensk Industridesign, Svenska Tecknare, Swerea SWECAST AB, SMD Design, Dörarps Slip- & Polerings AB,  TMF – Trä- och möbelföretagen, 


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se