2010

 

BAHCO HANDSAW SYSTEM
Ett helt nytt sätt att tänka såg och ett nytt sätt att såga. Individanpassat handtag, bladbyten med hög precision och uppgiftsanpassade sågblad. Holistisk syn på design, som förenar säkerhet och komfort samt användning för höger- och vänsterhänta. Ett proffsverktyg med skön ljudeffekt. Läs mer»

CABLECUP
Listig belysningslösning på ett vanligt irritationsmoment hemma: Sneda och nedåtglidande sladdkåpor. Cablecups fiffiga och enkla ut-och-in-montering gör att kåpan sitter rakt och tätt mot taket. Fin, annorlunda rundning med både modern och klassisk känsla. Potential: all världens taklampor. Läs mer»

CLAESSON KOIVISTO RUNE W101
En potentiell massprodukt – en läslampa som innebär ett steg mot en mer hållbar framtid både i klassrum och på kontor. Lampan är tillverkad av miljövänligt papper, med hjälp av tekniskt nytänkande och miljöanpassad produktion. Formen är lekfull och påminner om japansk origami. Lampan vittnar om den kreativitet som miljöutmaningar kan inspirera till. Läs mer»

LA BIENNALE DI VENEZIA
Innovativ grafisk designlösning som förenar internationellt formspråk med ett svenskt uttryck. En tydlig profil i elegant dialog med biennalens konst och stadens arkitektur. Tjugo olika katalogomslag och åtta affischer varierar och förstärker biennalens tema: ’Making Worlds’. En design som inbjuder till diskussion om historiska referenser, nationell identitet och internationalism. Läs mer»

 PEEPOO

En produkt som tar tag i ett snabbt växande hygieniskt och socialt problem världen över. Listig konstruktion, lättanvänd och genomtänkt hantering. Om Peepoo kan distribueras i stor skala kommer det få stor betydelse för mänskligheten, radikalt minska sjukdomar och dessutom kunna resultera i näringsrika mylla – något som vår jord så väl behöver. Läs mer»


PROFOTOS BLIXTGENERATOR D1
Innovation i flera dimensioner. En produkt som utstrålar kvalitet och professionalism. Lika bra för fotograferande användare som för tillverkarens affärsnytta. På en globalt sviktande marknad tog blixtgeneratorn sin uppfinnare ur krisen och fram till en mer lönsam position. Läs mer»

STAFFAN PREUTZ DESIGNGlasögon med unika funktioner i material, konstruktion och form. Ger tyngd åt begreppet lättviktighet. Bågarna anpassar sig till bäraren, sitter perfekt och återgår sedan till sin ursprungliga form när de inte används. Den sofistikerade produktionsprocessen möjliggör variationer anpassade till kunder i både Västerlandet och Asien. Läs mer»

SVT PLAY
En förebild för svenska tjänsteföretag. Banbrytande stilbildare som starkt fokuserar på nytta och snabbhet. Ett bra exempel på snyggt formgivna tjänster av hög klass, avsedda för masspridning. Läs mer»

SYMBIOCITY
Ett bra exempel på hur man kan samarbeta för ett hållbart stadsbyggande i en värld av ökande miljöproblem. SymbioCity visar hur en plattform kan åstadkommas för exportföretag av svensk miljöteknik. SymbioCity är ett lyckat exempel på hur kommunikation kan samla kraft för att ta tag i komplexa frågor.  Lätt att förstå, smart paketerat med humor och självdistans. Genast blev den hållbara staden lite möjligare. Läs mer»

VPD-SYSTEM
Attraktiv design som utlovar säkrare färd för både cyklister och skidåkare. Vidareutveckling av ett chockabsorberande material från bilindustrin. Lösningen att bygga in den skyddande ryggplattan i en väst är föredömlig. Teknikutveckling nära kroppen på en extremt snabb och konkurrensutsatt marknad. Läs mer»

 


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se