Hedersomnämnande

Tre bidrag med hög kvalitet och

ovanliga egenskaper

Mikkeller+Bedow


Uppdragsgivare/Client Mikkeller (DK)

Design Bedow

Juryns motivering
Ölsorten Spring Ale kommuniceras genom att en snöflinga förvandlas till en sol med hjälp av värmekänslig färg. En lysande förening mellan idé, teknik och hantverk. En avklädd grafisk lösning som värmer mycket. Mikkeller+Bedow tilldelas därför juryns specialutmärkelse ”Årets grafiska glädjeämne”.

 

Peepoople Design Profile


Uppdragsgivare/Client Peepoople
Design Anders Wilhelmsson
Meddesigner Maria Berndtsson / Felix How

Juryns motivering
Peepooples potential lämnar ingen oberörd. Den inspirerande grundtanken att på individnivå skapa ett värde ur mänskliga exkrementer ingjuter hopp om en framtida fullbordan i global skala. Men ingen produkt kan ensam lösa ett världsproblem av sådan magnitud. Företagets ambition att förädla och vidareutveckla idén med praktiska stödlösningar är därför värd all uppmuntran. Peepoople föräras därför en särskild utmärkelse för design för global hälsa.

ComfortZone


Uppdragsgivare/Client ComfortZone
Design Johan Dahlberg / Siri Johansson /
Julia Treutiger / Myra Industriell Design

Juryns motivering
Med ett lättillgängligt, intuitivt gränssnitt bjuder displayen in till samtal med brukaren. Det visuella skalet signalerar avskalad teknologi och skapar köplust. Design med mervärden för en bred konsumentgrupp, utan att skrika högt.


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se