För dig som anmäler

Vem kan anmäla?
Företag, enskilda utövare, konstnärer, hantverkare, föreningar, institutioner mm. Ditt bidrag måste på något sätt ha en svensk koppling.

Vilka datum får jag inte missa?
Se tävlingens kalendarium här, uppdateras löpande.

Vad händer när bidraget är inskickat?
Vår expertjury går igenom samtliga anmälda bidrag. Vi kontaktar dig för specifika instruktioner om bidraget har gått vidare till överläggande på jurydagen.

De nominerade offentliggörs i Svensk Forms och Design S kanaler under hösten 2020. Under 1-13 december gör vi en utställning med alla nominerade. Som nominerad kan du även få frågan om du vill delta i andra Design S-evenemang under året.

Nominerade och vinnare publiceras i Design S-katalogen som integrerad del av tidningen FORM som kommer i december 2020.

Nominerade och vinnare deltar i en utställning i Stockholm under perioden 30 november – 13 december 2020.

Vad får jag ut av att anmäla mig?
Utöver exponeringen gentemot hela designbranschen så finns fler fördelar med att delta i tävlingen. Läs mer här.

När får jag veta om jag är nominerad?
Vi återkopplar till alla som lämnat in bidrag i månadsskiftet september-oktober.

Mitt bidrag

Mitt bidrag har uppdaterats under tävlingsperioden, men släpptes initialt för flera år sedan. Kan jag anmäla ändå?
Ja, om uppdateringen är relevant och inte enbart ett nysläpp eller av samma produkt eller serie.

Mitt bidrag kommer ut på marknaden först 2021 men är färdigt och har presenterats för finansiär/bransch/i tester eller annat. Kan jag söka?
Ja, allt från idé till prototyp till färdig och släppt produkt kan sökas. Var extra tydlig med hur ditt projekt är planerat att utvecklas under tävlingsperioden.

Kan jag skicka in något fysiskt under anmälningsperioden?
Nej, du skickar bara in fysiskt material om juryn ber om det, i vilket fall du blir kontaktad av projektledningen i slutet av augusti.

Jag är osäker på vilken kategori jag kan anmäla till, hur tar jag reda på det?
Läs igenom juryns kriterier och kategoriförklaring. Du avgör själv i slutändan vilken kategori som du vill anmäla ditt bidrag i men projektledningen kan guida dig om du är osäker. Jurysammansättningen och tidigare års nominerade bidrag kan även guida dig.

Du kan utan problem anmäla ditt bidrag till flera kategorier. Varje anmälan räknas som ett bidrag: om du anmäler samma projekt/produkt till flera kategorier så betalar du adminavgiften i varje kategori. Observera att juryn i ytterst enstaka fall kan be att få flytta ditt bidrag till en annan kategori, i vilket fall vi inhämtar ditt godkännande först. Du tävlar isf enbart i den nya kategorin, inte i båda.

Om du fortfarande är osäker på din kategori, kontakta projektledningen.

Läs mer om juryn

Kategorier och bedömningskriterier

Anmälningsprocessen

Vad kostar anmälan?
Vi tar ut en administrativ avgift för anmälan för att kunna finansiera administration, juryhantering, produktion och exponering. För att göra Design S så tillgängligt som möjligt så har vi två prisnivåer anpassade efter omsättning:

  • 600 SEK + moms per anmält bidrag och kategori för företag och näringsidkare eller enskilda utövare med en omsättning under 1 miljon kronor. 20% rabatt första månaden.
  • 2000 + moms per anmält bidrag och kategori för bidragsanmälare med en omsättning över 1 miljon kronor. 20% rabatt mellan 18 februari – 31 mars 2020.

Får Svensk Forms medlemmar rabatt?
Vi har ingen speciell rabatt för Svensk Forms medlemmar utan har istället anpassat anmälningsavgiften till omsättning samt erbjuder 20% early bird-rabatt.

Får jag kvitto på betalningen?
Ja, vid bekräftelse av inlämnad anmälan på mail så får du även ett kvitto med detaljerad moms.

Jag lyckas inte ladda upp anmälan! Vad gör jag för fel?

  • Dubbelkolla längden på texten eller antalet bifogade filer.
  • Verifiera så inget mellanslag har smugit sig in i början av någon textruta om du till exempel har klistrat in text från ett annat dokument, samt att dina filer är i korrekt format (.jpg).
  • Överbelastning på servern, prova igen om några minuter. Du kan alltid spara längs vägen och komma tillbaka.

Kontakta projektledningen om uppladdningen fortfarande inte fungerar.

Varför måste projektpresentationen vara begränsad i längd?
Materialet som lämnas in vid ansökan utgör grunden för informationen vi publicerar i tryck och digitalt. Eftersom utrymmet är begränsat så ser vi gärna att materialet som lämnas in är så nära publiceringsbart material som möjligt i form och längd, så vi vet att det som är viktigast för dig kommer med. Om ditt bidrag nomineras och kommer med i katalogen så reserverar vi oss en redaktionell rätt att redigera text och bild för att passa utrymmet i katalogen.

Varför skicka in högupplösta bilder?
Bilderna används för tryck i katalogen och i samtliga digitala kanaler som pratar om priset.

Mina bilder har producerats av en tredje part – vad innebär det för er?
Det är helt och hållet ditt ansvar som bidragsinlämnare att garantera att samtliga rättigheter för tryck och digitalt är clearade i förväg. Vi utgår ifrån att allt material vi får in kan användas i samtliga kanaler där vi kommunicerar tävlingen och bidragen. Vi tar inte in några ytterligare tillstånd eller klarerar rättigheter och det utgår ingen ersättning för publicerat innehåll.

Övriga regler & villkor

Kontakt

Projektledare Design S – Swedish Design Awards
Linn Delin & Elin Trogen/FIFTI
design-s@svenskform.se