2020-06-11

2020 är inget vanligt år: Design S gör utställning istället för gala!

På grund av coronapandemin ser vi det i dagsläget som omöjligt att planera för en stor galakväll och fest med över 600 gäster. Därför ersätter vi den traditionella Design S-galan 2020 med en publik utställning av bidragen.

Senaste Design S-utställningen gjordes på ArkDes under omgången 2016. Utställningen hade då ca 30 000 besökare under en månads tid. Foto: ArkDes.

Tillsammans med våra partners skapar vi en relevant plattform för att presentera årets nominerade och vinnande bidrag, samtidigt som vi kan reglera publikflödet på ett säkert sätt.

Utställningen av nominerade och vinnande bidrag kommer ta plats i Stockholm och planeras öppna i början av december 2020. Nominerade och vinnande bidrag kommer självklart premieras under festliga former i samband med utställningens öppning, vilket också blir en del av Svensk Forms 175-årsjubileum som sträcker sig över hela 2020.

Detta förändrar ingenting för dig som har lämnat in eller planerar att lämna in bidrag till Design S 2020, ditt bidrag kommer att bedömas enligt planerna av våra olika jurygrupper med experter och har då chans att visas i Design S-utställningen om de nomineras. Nominerade bidrag meddelas i oktober 2020.

The show will go on, bara i lite annat format.