Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som hela designbranschen står bakom. Det är Svensk Form som driver utmärkelsen.

Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i bred bemärkelse.

Design S – Swedish Design Awards samarbetar med flera branschorganisationer som tillsammans med Svensk Form och juryordförande Lisa Lindström tar fram juryn och bidrar till prisets enorma bredd inom flertalet designdiscipliner.

Svensk Form har drivit designutmärkelser i många år. Design S startade 2006 och gick dessförinnan under namnet Utmärkt Svensk Form mellan 1983–2002.

Designtävlingar tjänar många syften: dels blir de en konkret utgångspunkt för diskussioner om design och innovation, men också en inspiration för näringsliv och offentliga beslutsfattare att använda design för att öka tillväxt, konkurrenskraft och välfärd. Det är ett bra sätt att visa omvärlden Sveriges framskjutna position på området, och är internt en välförtjänt uppmuntran för de premierade företagen.

Design S tillsammans med Svensk Forms andra utmärkelse Ung Svensk Form utgör tillsammans Swedish Design Awards.

Design S – Swedish Design Awards 2020 presenteras av Svensk Form i samarbete med:

Huvudsponsor: Svenska Fönster
Sponsor: Atrium Ljungberg, Svenskt Aluminium, Tarkett, Visit Stockholm
Partner: Lauritz.com, SVID, Stockholm furniture & light fair
Kategorivärdar:Dataspelsbranschen, Design Sweden, Konsthantverkscentrum, Svenska Tecknare, TEKO, TMF – Trä- och Möbelföretagen, Trade Partners Sweden / Stockholm Fashion District

Läs mer om våra partners här.

Projektgrupp Design S – Swedish Design Awards

Svensk Form
Mats Widbom (Vd), Emma Olofsson (Kommunikationsansvarig), Jan Östvold (Försäljningschef), Sanna Lindström (Projektassistent), Anneli Wardell (Ekonomichef)

FIFTI
projektleder tävlingen och producerar evenemangen.
Linn Delin (Projektledare & Kreativ producent), Elin Trogen (Producent och redaktör)