Samarbetspartners

Design S – Swedish Design Awards presenteras av Svensk Form i samarbete med våra sponsorer och partners från hela designbranschen. 

Huvudsponsor

Svenska Fönster är en av Sveriges ledande fönstertillverkare och har en lång tradition av tillverkning av kvalitetsfönster på den svenska marknaden. Svenska Fönster jobbar alltid med designprocessen i fokus, samt med att produktion och produkter håller högsta möjliga etiska och miljömässiga hänsyn.

Som fönstertillverkare strävar Svenska Fönster efter att lyfta kunskapen om att bygga och designa med ljus, då ljus motverkar depressioner och ökar prestationsförmågan. Idag då människor tillbringar ca 90% av sin tid inomhus, är det viktigt att kunna hantera ljuset i arkitekturen. Svenska Fönster vill ständigt förena det naturliga ljusets helande och stimulerande kraft inomhus med att förstärka en byggnads karaktär.

Svenska Fönster står även bakom Fönsterpriset, en kategori som premierar arkitektur som arbetar specifikt med ljus. Vinnaren av Fönsterpriset får en S-utmärkelse samt en prischeck på 50 000 SEK.

Sponsor

Atrium Ljungberg äger, utvecklar och förvaltar fastigheter. Fokus ligger på att utveckla attraktiva stadsmiljöer med ett blandat innehåll såsom kontor, handel, boende, service, kultur och utbildning. På så sätt strävar Atrium Ljungberg efter att skapa stadsdelar där människor väljer att vara, idag och i morgon. Där människor väljer att leva – där lever också staden. 

I Slakthusområdet driver Atrium Ljungberg utvecklingen av Stockholms nya mötesplats för mat, kultur och upplevelser. Där gammalt möter nytt växer en urban stadsdel fram med arbetsplatser, kultur, utbildning och bostäder. 

Svenskt Aluminium är en nationell intresseorganisation vars medlemmar arbetar med aluminium som ett strategiskt material. Visionen är att företagen skall utveckla nyttjandet av aluminium på rätt sätt och att aluminium ska ses som ett naturligt materialval med hänsyn till hållbarhet, säkerhet, design och ekonomi. 

Svenskt Aluminium är en samarbetspartner för alla användare av aluminium, och även för designkåren för att öka kunskapen om materialet och dess användning.

Svenskt Aluminium som organisation står bakom Aluminiumpriset, där en vinnare får ett S och en prischeck på 10 000 SEK.

Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och är sedan 2013 noterat på Paris-börsen som ett av världens största golvföretag. Produktportföljen med design- och funktionslösningar för både hem- och offentlig miljö är en av marknadens bredaste. Tarkett arbetar långsiktigt med hållbarhet och verkar för utvecklingen av en cirkulär ekonomi där återvinning är en av hörnstenarna.

Visit Stockholm är en del av Stockholm Business Region. Visit Stockholm utvecklar turistnäringen i staden under varumärket ”Stockholm – The Capital of Scandinavia.”

Partner

Lauritz.com är Nordens största auktionshus och var det första traditionella auktionshuset i världen som övergick till rena onlineauktioner. Lauritz.coms vision är att demokratisera auktionsbranschen internationellt genom att göra den mer tillgänglig och inspirera alla att sälja och köpa på auktion. 

Lauritz.com står även bakom Lauritz konsthantverkspris som delas ut varje år tillsammans med Svensk Form. I Design S får vinnaren av Lauritz konsthantverkspris ett S och en prischeck på 20 000 SEK.

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, vill bidra till en hållbar samhällsutveckling ekonomiskt, socialt och miljömässigt genom att inspirera företag och organisationer att använda design som förhållningssätt och process i utvecklingsarbete. Stiftelsen arbetar med lärande, forskning, samverkan och påverkan. SVID stiftades 1989 av Föreningens Svensk Form, Ingenjörsvetenskapsakademien IVA och Tillväxtverket.

Stockholm Furniture & Light Fair är världens ledande mötesplats för skandinavisk design. Ingen annanstans i världen återfinns så många skandinaviska designföretag samlade under ett och samma tak.  Välkommen till Stockholm Furniture & Light Fair på Stockholmsmässan den 9–13 februari 2021. För mer information se stockholmfurniturefair.com  

Kategorivärdar

Dataspelsbranschen
Design Sweden
Konsthantverkscentrum
Svenska Tecknare
TEKO
TMF – Trä- och Möbelföretagen
Trade Partners Sweden / Stockholm Fashion District
Doberman har skapat den nya identiteten för Design S 2020 samt årets prisstatyett.