2020-05-28

Möt Jesper Ståhl från Jesper Design. Jesper vann tillsammans med Lystra ett S i kategorin Ljus och belysning med spotlights-serien Mocca 2018.

I kategorin Ljus och belysning premieras formgivna belysningsarmaturer och driftsatta belysningsanläggningar, tillfälliga såväl som permanenta verk, interiört och exteriört.

Mocca

Berätta kort om ert bidrag till Design S 2018.

Tillsammans med Lystra vann vi Design S för spotlights-serien Mocca i kategorin Ljus och belysning 2018. Mocca är en cylindrisk spotlight med integrerad elektronik, reflektor och LED i ett. Inspirerade av örat på en kaffekopp skapade vi ett poetiskt och eget uttryck samtidigt som vi åstadkom flexibilitet med en dold led och med passiv kylning. Design där form och funktionalitet tillsammans skapar den unika lösningen.

Jesper Ståhl, frilansande designer genom sitt företag Jesper Design. Jesper jobbar med design av produkter för en rad varumärken i olika branscher.

Vad har S:et betytt för er?
För mig skapar  “Design S” uppmärksamhet för produkter och projekt som kanske inte annars synliggörs för en bredare publik, S:et lyfter fram design som framgångsfaktor. För varumärket Lystra skapa det möjlighet att påvisa att genomtänkt design och nära samarbeten med designer gör skillnad. På den internationella arenan visar det på stolthet för svensk design.

Varför är kategorin Industridesign & produktdesign så viktig i en designtävling?
Det jag uppskattar med Design S är den breda definitionen av design i dess olika skepnader, varje kategori med sin specifika jury som består av branschfolk. Det skapar trovärdighet och tyngd.