2020-05-11

Möt Stefan Ytterborn, grundare och VD på CAKE. CAKE vann ett S i kategorin Industridesign & produktdesign 2018.

I kategorin Industridesign & produktdesign B2C premieras konsumtionsvaror, produkter för detaljhandel, mindre objekt, smarta prylar, lifestyle, servis och bestick, förpackningsdesign etc.

Berätta kort om ert bidrag till Design S 2018.

Bidraget 2018, var CAKEs första serieproducerade modell Kalk OR. En produkt reflekterande CAKEs mission om att inspirera till hållbarhet och en fossilfri framtid, med att kombinera ”responsibility & excitement”.

Utgångspunkten handlade om att optimera en motorcykel och dess prestanda för terrängbruk med en elektrisk drivlina. Det i sig innebär att börja från grunden, där varenda detalj är specialutvecklad kompromisslöst.

Resultatet är en produkt som förutom att den är tyst, inte stör eller inte förorenar, är extremt lätt att köra utan att behöva växla eller koppla och endast väger 68 kg. Nästan hälften jämfört en motsvarande bensinmotorcykel och utan att skita ner, störa eller kräva tillräckligt med fysik eller körvana.

Oavsett ålder eller kön, nybörjare eller världsmästare, med möjlighet till olika körlägen så upplevs samma glädje. Alla kan köra. ”Explore with respect”.

Stefan Ytterborn, grundare och VD på CAKE

Vad har S:et betytt för er?
Ett S är stort, främst för organisationen, där uppmärksamheten från oberoende och professionella bedömare ger en bra energi, i det fortsatta samarbetet. Samma oberoende ger ju också en fantastisk kredibilitet i marknaden.

Varför är kategorin Industridesign & produktdesign så viktig i en designtävling?
Design handlar om att gestalta strategier. Att ge ambitioner liv. Få företeelser inom design blir så konkreta och tydliga att analysera eller förstå som produktdesign.