Om du skulle nämna ETT enda skäl att anmäla bidrag till Design S – Swedish Design Awards 2020, vad skulle det då vara?

”Om man vill synas tillsammans med de mest aktuella och bästa innovatörerna i branschen är detta ett strålande tillfälle att nå ut till en bred publik, näringsliv och ett internationellt sammanhang.”

 Karolina Keyzer, arkitekt, grundare av O K K +,  jurymedlem i kategorierna Arkitektur (Koncept & Realiserade projekt) samt Fönsterpriset 2020.

”Att som formgivare få synas i ett sammanhang som Design S kan skapa en plattform och en spridning som är helt unik i Sverige.”

– Thommy Bindefeldt, Marknadschef och kreativt ansvarig på Svenskt Tenn, jurymedlem i kategorin Textil 2020.

”Svensk design utvecklas kontinuerligt, det är nu dags att visa på den bredd av tjänstedesignprojekt och kompetens som finns i Sverige. Vi är väl kända för våra produkter, både fysiska och digital – och nu är det dags att sätta tjänstedesign på kartan! Inspirerar och överraska oss och den övriga juryn i vad tjänstedesign kan och bör vara!”

– Katarina Wetter Edman, Designforskare på Social Impact Lab, Örebro universitet. Jurymedlem i kategorin Tjänstedesign 2020.

“Jag tycker att alla måste vara med och söka så vi kan visa upp allt det fantastiska som design gör i samhället, kan göra och de värde vi skapar och sätta Sverige på kartan. Sök nu!”

–  Lisa Lindström, grundare och vd för Doberman är Design-S-juryns ordförande för tredje omgången i rad.

Specialpriser

Du har väl inte missat våra kategorier där vi tillsammans med våra samarbetspartners har instiftat ett S som även innebär en prissumma? Sök fram till 24 juni. Inlämning sker via ett digitalt verktyg mellan 18 februari – 24 juni 2020 kl 23:59.

Fönsterpriset – konsten att bygga med ljus

Arkitektur med fönsterlösningar som bygger och förbättrar med ljus. I denna kategori väljs en vinnare som dessutom får en prischeck på 50 000 SEK. Priset presenteras i samarbete med vår huvudsponsor Svenska Fönster.

Läs mer om Fönsterpriset här

Svenska Fönster

Aluminium

Produkter, system och/eller tjänster som är nyutvecklade, nyskapande och har utformats med hänsyn till ett hållbart samhälle, säkerhet och ekonomi samt där aluminium varit en väsentlig del. I denna kategori väljs en vinnare som dessutom får en prischeck på 10 000 SEK. Presenteras i samarbete med Svenskt Aluminium.

Läs mer om Aluminiumpriset här

Svenskt Aluminium

Lauritz konsthantverkspris

Lauritz Konsthantverkpris är instiftat av Lauritz.com och är ett ytterligare en fördjupning av det fleråriga samarbetet med Design S. Samtliga anmälda bidrag inom kategorin Konsthantverk & hantverk är med och tävlar.

Lauritz.com’s jury premierar nyskapande och innovativa konsthantverk, främst inom keramik, glas, silver samt smyckeskonst. Juryn letar efter ett objekt som utstrålar en stark designvision, ett unikt uttryck och en gedigen kvalitet med potential till att bli en framtida klassiker på auktion. Vinnarens personliga formspråk förväntas att överleva sin egen tid och tilltala framtidens konsumenter om 25 år eller mer. 

I denna kategori väljs en vinnare ut. Vinnaren får ett S och en prischeck på 20 000 SEK.

Läs mer om Lauritz konsthantverkspris här

Om Lauritz.com

Här nedan berättar några vinnande projekt från tidigare år och om vad utmärkelsen har betytt för dem.

Spotify Business. 
Nobody puts music in the corner.
Digitala produkter och tjänster

Dancing Dune
Lauritz konsthantverkspris

Länsförsäkringar bankapp
Tjänstedesign

Lundnäs
Fönsterpriset

Experio Lab
Hållbar utveckling