Nominerade DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER

Länsförsäkringar bankapp
Länsförsäkringars bankapp är en bankapp utvecklad med individanpassade funktioner, en “tyck till”-kanal direkt i appen samt tillgång till snabb överblick och statistik över de egna kontona och korten.

Uppdragsgivare: Länsförsäkringar
Design och utveckling: Screen Interaction

Bokio
Bokföringstjänst i mobilen som ämnar förenkla och effektivisera bokföring och administration för små- och mellanstora företag. Tjänsten möjliggör för dagens entreprenörer att oberoende av plats hantera lönelistor, bokföring och fakturering från en smartphone eller surfplatta. Bokio är gratis att använda och fungerar som en plattform för att på ett professionellt sätt tillhandahålla krediter, pension, försäkringar och tjänster.

Uppdragsgivare: Bokio
Utveckling och design: The Techno Creatives
Front-End Developer: Erik Engstrand
Technical Director: Mikael Eliasson
Produktionsledare: Viktor Stensson
Executive Creative Director: Emma Rozada
Produktutvecklare: Joel Rozada
Senior Designer: Karl Rehnström
Designer: Rasmus Dahl-Örn

Spotify Business. Nobody puts music in the corner.
Spotify Business är en streamingtjänst som hjälper butiker, restauranger och hotell att använda musik för att stärka sina varumärken. All musik styrs från en plats, och personalen har möjlighet att finjustera med mobilappen. Urval görs från ett bibliotek av professionella spellistor eller så skräddarsys ett unikt sound.

Producent: Soundtrack Your Brand
Designer: Caitlin Sullivan, Daniel Hilding, Gustav Arnetz, Henrik Engdahl, Martin Tägtström, Niklas Alvarsson, Patrik Axelsson, Samuel Kantala
Creative Director: Joel Brosjö
Utveckling och programmering: Soundtrack Your Brands utvecklingsavdelning

Elektron Overbridge
Overbridge är en teknik som möjliggör att analoga instrument hanteras som mjukvaruinstrument. I stället för att utforma en digital imitation av ett fysiskt kontrollbord så är Overbridge en ny visuell upplevelse, utan traditionella rotationshjul och reglage och med mer intuitiva interaktionsmönster. Till exempel representeras frekvenser visuellt och uppdateras i realtid när användaren redigerar.

Producent och uppdragsgivare: Elektron Music Machines MAV AB
Utveckling och design: The Techno Creatives
Ansvarig uppdragsgivare: Jonas Hillman
Technical Director: Jimmy Myhrman
Projektledare: Jon Mårtensson
Executive Creative Director: Emma Rozada
Creative Director: Marte Holmöy
Senior Designer: Noel Braganza, Sergiu Levinta


SVENSK FORM | FORM The Swedish Society of Crafts and Design
Svensksundsvägen 13 | Box 204, 101 24 Stockholm | Besöksadress: Svensksundsvägen  13 | 08-463 31 30  | info@svenskform.se