Mode & textil

Vinnare!
AVIP – Attention, Visibility, Interaction and Protection

AVIP står för Attention, Visibility, Interaction and Protection (Uppmärksamhet, synlighet, interaktion och skydd) och är POC:s mest ambitiösa initiativ hittills. POC etablerades genom en kollektiv vilja att göra skillnad och ge alla högsta möjliga grad av säkerhet och trygghet inom sin valda idrott. Denna idé förkroppsligas i POC:s uppdrag att göra allt för att rädda liv och minska konsekvenserna av olyckor inom risksporter och cykelsport, men även genom ett tvärvetenskapligt förhållningssätt för att utveckla tillförlitliga och kompromisslösa skydd.

Om

Motivering

Visa arbetsgruppen

BADA badrumskollektion

– Det är fantastiskt att få arbeta med erfarna och skickliga hantverkare direkt vid vävstolarna hos Klässbols i Värmland. Fokuset har varit att hitta vackra och lätta kvalitéer för respektive användningsområde. Samtliga kvalitéer ska vara fina omanglade såväl som manglade, säger Lena Bergström. Handdukarna är vävda i 100 % lin. Badhanddukarna består av en blandkvalité, lin och Tencel, en helt ny miljövänlig cellulosafiber.

Läs mer

Visa arbetsgruppen

The BACK AW14 collection

BACK AW14-kollektionen är skulptural, spontan och elegant naiv. Plaggen ser ut som om de bara har slängts på, knutits och dragits ihop slumpmässigt på framsidan.

– Efter hand som BACK utvecklas som varumärke och kollektionen blir allt mer strukturerad ville jag att den skulle ge en motsatt känsla. Den har en naiv, spontan kvalitet som kändes viktig att uppnå mitt i all planering och allt tankearbete som ligger i att skapa en kollektion, säger Ann-Sofie Back.

Läs mer

Designer