Arkitektur

Vinnare!
BuzzBuilding/InsectCity

Belatchew Labs InsectCity syftar till att göra Stockholm självförsörjande på protein genom urban insektsproduktion. Belatchew Labs har tagit fram BuzzBuilding som erbjuder 10 350 m2 odlingsyta för uppfödning av syrsor. BuzzBuilding består av en byggnad som integrerar hela produktionsflödet, från ägg till insekt.

Läs mer

Motivering

Visa arbetsgruppen

Vinnare!
Tind

Uppdraget var att göra en modern tolkning av en nordisk folkhemsvilla. Huset måste vara flexibelt i storlek och utformningen ska passa enskilda familjers behov och fungera på enskilda platser. För att kunna skapa flexibilitet och samtidigt bevara husens arkitektoniska integritet karakteriseras huset av präglade och starka uttrycksdrag snarare än av exakta mått.

Läs mer

Motivering

Visa arbetsgruppen

Vinnare!
Treehotel

Varför inte skapa ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen, bland trädtopparna, samtidigt som de får en unikt designad boendeupplevelse? Utifrån den frågeställningen skapades Treehotel i Harads – en plats där naturen, ekologiska värden, komfort och modern design kombineras till ett spännande äventyr.

Läs mer

Motivering

Visa arbetsgruppen

Vinnare!
Refugee Housing Unit

RHU (Refugee Housing Unit) är ett banbrytande exempel på samverkan, teknisk innovation och praktisk tillämpning. Produkten har testats av några av världens mest utsatta familjer. Deras erfarenheter och behov har stått i centrum för utvecklingsprocessen. RHU är en innovativ flyktingbostad som har utvecklats i samarbete mellan UNHCR och IKEA Foundation.

Om

Motivering

Visa arbetsgruppen

Strömkajen båtterminaler

Terminalbyggnaderna för skärgårdstrafiken ligger på Strömkajen, ett av Stockholms mest välbesökta områden. Det centrala läget mitt emot Kungliga slottet, granne med Grand Hotel och Nationalmuseum och närheten till Skeppsholmen och dess många museer, gör att många turister passerar.

Läs mer

Visa arbetsgruppen