Vinnare av Design S – Swedish Design Awards 2014

BuzzBuilding/InsectCity
Arkitektur

Motivering: Ett livsstilsförändrande stadsrum som förenar Stockholms invånare med naturens. Det starka behovet att visualisera en konceptuell arkitektonisk idé har uppfyllts. Roligt, radikalt och intellektuellt tankeväckande för stadsmänniskor som vill minska sin klimatpåverkan.

Om

Visa arbetsgruppen

Cykel/Bike
Grafisk design

Motivering: Vi bjuds på klassisk affischkonst i kombination med rörlig media i klockren kombination. En konklusion av cykelns essens; rörelse, kedja, hjul. Ljudet tillför animationen en tidlös tillfredställande och igenkännande takt av pedalkraft. Då, nu, framåt!

Om

Visa arbetsgruppen

Columbi Ägg, bunke
Konsthantverk & hantverk

Motivering: Perfektion i utförandet, överraskande användarvänlig och funktionell. En värdefull manifestation över tiden som begrepp. Signalerar närvaro i, och värdet av vardagens enkla göromål. Vi vill ha den och därefter låta den gå i arv.

Om

Silversmed/konsthantverkare

Rolo
Industridesign

Motivering: Elitprodukt i en ruggigt saturerad bransch. Hightech med forminsatser på de rätta ställena, utan att tumma på elegansen. En blandning mellan hantverk och prestanda, för en hållbar livsstilsförändring. Lättheten måste upplevas.

Om

Visa arbetsgruppen

Aesop
Möbler & inredning

Motivering: Närvarogörande av naturen får den begränsade butiksytan att växa. Medveten, taktil, doftande inramning till butikens varor. Ett kärleksfullt tillvaratagande av träd som suddar ut gränsen mellan material och råvara.

Om

Visa arbetsgruppen

AVIP – Attention, Visibility, Interaction and Protection
Mode & textil

Motivering: En lyckad helhet i gränslandet mellan funktion och mode. Konsekvent följer den grafiska applikationen varumärket. Innovationsrikt i material och tekniska lösningar. Nischar sig skickligt i det exklusiva segmentet och levererar med besked. De gör det igen!

Om

Visa arbetsgruppen