Hedersomnämnande
Design S – Swedish Design Awards 2012

Mikkeller+Bedow
Årets grafiska glädjeämne

Motivering: Ölsorten spring ale kommuniceras genom att en  snöflinga förvandlas till en sol med hjälp av värmekänslig färg. En  lysande förening mellan idé, teknik och hantverk. En avklädd grafisk  lösning som värmer mycket. Mikkeller+Bedow tilldelas därför juryns  specialutmärkelse ”Årets grafiska glädjeämne”.

Visa arbetsgruppen

Peepoople Design Profile
Design För Global Hälsa

Motivering: Peepooples potential lämnar ingen oberörd. Den  inspirerande grundtanken att på individnivå skapa ett värde ur mänskliga  exkrementer ingjuter hopp om en framtida fullbordan i global skala. Men  ingen produkt kan ensam lösa ett världsproblem av sådan magnitud.  Företagets ambition att förädla och vidareutveckla idén med praktiska  stödlösningar är därför värd all uppmuntran. Peepoople föräras därför en  särskild utmärkelse för design för global hälsa.

Visa arbetsgruppen

ComfortZone
Energieffektivisering

Motivering: Med ett lättillgängligt, intuitivt gränssnitt bjuder  displayen in till samtal med brukaren. Det visuella skalet signalerar  avskalad teknologi och skapar köplust. Design med mervärden för en bred  konsumentgrupp, utan att skrika högt.

Visa arbetsgruppen