Premierade av Design S – Swedish Design Awards 2012

Bolon Create

Motivering: Tufft plastgolv med ett fascinerande tredimensionellt  uttryck och grundmaterial i vinyl baserat på återvinningsbara råvaror  med högsta möjliga slitstyrka. Glidande mönsterskiftningar beroende på  hur ljuset faller eller var i rummet du står. Ett levande golv som är  värt huvudrollen.

Visa arbetsgruppen

Braille Box

Motivering: Hur bör en skrivare för blindskrift upplevas? Braille  box är ett mästerverk av industriformgivning, vackert att både känna,  höra och betrakta. Ett helt igenom konsekvent svar på en svår  designutmaning som med självklarhet och elegans skapar både  användarupplevelse och exportframgångar.

Visa arbetsgruppen

Delta 26 Open

Motivering:  Även i båtvärlden sticker Delta 26 ut med sin  yteffektiva charm. Från för till akter, utstrålas en maritim identitet  av klassisk sjövärdighet kombinerad med futurism och elegans. Energiskt i  minsta detalj.

Visa arbetsgruppen

EzyStove

Motivering: En spisinnovation som med listig vedmatning och hög  energieffektivitet kan underlätta matlagning över öppen eld världen  över. Stora hälsovinster till låg produktionskostnad spar liv och miljö.

Visa arbetsgruppen

Herbarium 

Motivering:  Med en kalejdoskopisk mönsterbild och en  tredimensionell textilupplevelse upplevs Herbarium som en poetisk dikt, i  form av en matta. Med personligt anslag skapas en mönsterbild på golvet  med samma självklara tyngd i finrummet som den bästa gobeläng. Ett  mönster som tål att betraktas under lång tid och likt en pressad blomma  eller klassiskt haute couture överlever säsong efter säsong.

Visa arbetsgruppen

Kaleido

Motivering: Ett strikt system med livfulla  kombinationsmöjligheter. Enkelt och genialiskt med listig  produktionsteknik. Stilren design som har enorm attraktionskraft och  kommer att leva länge.

Visa arbetsgruppen

Kaskad

Motivering:  Med en påtaglig materialsnålhet fyller Kaskad ett hål  i utbudet av sittmöbler för utomhusbruk. Formen är inbjudande och  omslutande. Och sittkomforten hög, med eller utan dynor. Här är en  fåtölj som tar plats utan att hejda blicken. Lika självklart en solitär  vilomöbel i bersån som ett lättplacerat komplement till en uteservering

Visa arbetsgruppen

OP-1

Motivering: Man vill trycka på alla knappar och skruva på  vartenda reglage. En teknisk produkt som genom smart färgsättning och  fantastisk grafik blir intuitiv, lättillgänglig och oerhört inbjudande.  Musik och maskin i ett.

Visa arbetsgruppen

Panthera X

Motivering:  Användarupplevelse med stark frihetskänsla. Panthera  bjuder på förtjusande lätt framdrivning och körglädje. Ett ultralätt  sittfordon som befriar sin förare. 

Visa arbetsgruppen

Verk, Fä, Frank och Havet

Motivering: En kompromisslös och vacker möbelserie där varje  ingående del står sig lika självklart på egna ben. Poetiska materialval  kombinerade med hantverksskicklighet och en personlig omsorg om detaljer  skapar objekt utan serieproduktionens vanliga avkall. En serie  konstmöbler som även ifrågasätter begreppen funktionalitet, kollektion,  tyngd och lätthet. 

Visa arbetsgruppen