Premierade av Design S – Swedish Design Awards 2008

Askul

Motivering:  Designen är svensk, uppdragsgivaren japansk. Ett lyckat exempel på hur grafisk design kan förvandla en rad individuella produkter till en familj. Tydlig, slagkraftig kommunikation, med stora förutsättningar att hålla länge på en internationell arena.

Om

Visa arbetsgruppen

BOO

Motivering: Stolen BOO exemplifierar en väl genomförd användarfokuserad designprocess. Sittskalet i pressad formfilt med textilt laminerad yta förenklar tillverkningsprocessen. En bekvämt formad och uttrycksfull stol med självsäker attityd.

Om

Visa arbetsgruppen

Eve

Motivering:  En ny, tunnväggig, strängpressad aluminiumprofil kapad i varierande vinklar och bredder samt anodiserad i flera färger. Resultatet blev sinnlig, kvinnlig hightech. Massor av vackra och lättburna armband – fantasieggande, hållbara och återvinningsbara.

Om

Visa arbetsgruppen

O2 Cocoon 

Motivering: Design som tar sig an både visuell och taktil upplevelse av vår tids mest personliga teknikartefakt. Nytänkande kring vardagliga men förbisedda nyttigheter i mobilen med möjligheter till vidareutveckling. Sympatisk retroestetik i utmanarförpackning.

Om

Visa arbetsgruppen

Open Box

Motivering: Open Box ritar ett eget luftigt tecken i det offentliga rummet. Med hänsyn till olika miljöaspekter och med hög tillverkningsfinish tillför den ergonomisk och estetisk ljuskvalitet. En belysningsserie med bred kommersiell lyskraft värd att premiera.

Visa arbetsgruppen

NUMB

Motivering: NUMB är en kollektion med tolv unika plagg, formgivna utifrån ett geometriskt tema och med fokus på vad som händer i mellanrummet. På kroppen skapar plaggen en sensuell, rik dans. Tidlöst mode i svensk viskos. Behagligt att bära, vackert att skåda.

Om

Visa arbetsgruppen

Pacemaker 

Motivering: Pacemaker höjer pulsen i klubbvärlden och flyttar mixerbordet ner på dansgolvet. Ett revolutionerande lättanvänt och smäckert verktyg för ren DJ-action. Ett gränssnitt med gummikänsla, ”vill ha faktor” och rimligt pris ger Pacemaker potential som musikteknisk kioskvältare.

Om

Visa arbetsgruppen

Receptor

Motivering: En tekniskt fulländad multihjälm för alla slags extremsporter, från snowboard och mountain bike, till rafting och kiteboarding. Formen är kongenial med varumärket och signalerar stil, fart och funktion i harmonisk säkerhet.

Om

Visa arbetsgruppen

Tekla

Motivering: Handtuftad matta i en unik kombination av melerat, filtat ullgarn samt mångfärgat tunt ull- och lingarn. Färgskalan är inspirerad av konfetti och fest och tål det mesta. Slitstark kvalitet i kombination med vacker design som tagit världen med storm.

Om

Visa arbetsgruppen

Thinner

Motivering: Elegant bordserie där avancerad konstruktionsteknik och klassiskt hantverk möts i ett designobjekt för hem- och offentlig miljö. Thinners smäckra konstruktion, likt en flygplansvinge, kommunicerar ett estetiskt mervärde med lång hållbarhet.

Om

Visa arbetsgruppen