Nominerade 2020: Grafisk design

Vinnare!
Fading stories

Visuell identitet till Fading Stories, en interaktiv utställning om Förintelsens sista överlevande. Varje överlevande representeras av en typografisk affisch med delar av dennes vittnesmål, den tillhörande appen kan sen via en QR-kod låsa upp hela historien.

Visa arbetsgruppen

Juryns motivering

KOKO – Världens bästa kompis

Ett kulturmagasin för barn i åldrarna 6–12 och deras vuxna. Genom att sudda ut gränserna mellan illustration, fotografi och grafisk design så skapas en lekfull helhet, förstärkt av ett antal specialgjorda typsnitt. Det ska vara ett helt äventyr att bläddra igenom magasinet, där varje uppslag är en ny upptäcktsfärd. 

Visa arbetsgruppen

Juryns motivering

No Composition

Grafisk identitet till vandringsutställningen Skate 2019. Identiteten bärs upp av ett egenritat typsnitt baserat på skejtarens förhållande till staden. Lekfulla streck och linjer kontrasteras av geometriska och strikta grundformer. Resultatet blir ett flexibelt designsystem som ger fart och liv till bokstäver, illustration och komposition. Exempel på producerade applikationer är affischer, läskburkar, flaggor, och digitala kanaler.

Visa arbetsgruppen

Juryns motivering

Visuell identitet Konstnärliga avsmyckningar

Visuell identitet framtagen för Mossutställningars program “Konstnärliga avsmyckningar” om hållbar stadsutveckling för allmänheten. Identiteten är baserad på ornamentala experiment och typografiskt hantverk. Identiteten används för tryckt material, digital grafik och animering. 

Visa arbetsgruppen

Juryns motivering