För dig som anmäler

Vem kan anmäla?
Företag, enskilda utövare, konstnärer, hantverkare, föreningar, institutioner m.m. Ditt bidrag måste på något sätt ha en svensk koppling, med undantag av den nya kategorin Design for Systemic Transformation, som är öppen för sökande inom hela EU.

Vilka datum får jag inte missa?
Sista ansökningsdag är 28 februari 2023. Prisutdelningen äger rum i Umeå den 31 maj. Se andra viktiga datum i processen här.

Vad händer när bidraget är inskickat?
Vår expertjury går igenom samtliga anmälda bidrag. Vi kontaktar dig för specifika instruktioner om bidraget har gått vidare till överläggande på jurydagen mot slutet av mars.

De nominerade offentliggörs i Svensk Forms och Design S kanaler i april 2023. Nominerade och vinnare publiceras på denna webbplats samt även i Design S-katalogen, en integrerad del av tidningen FORM som ges ut både på svenska och engelska i fler än 30 länder.

När får jag veta om jag är nominerad?
Vi återkopplar i början av april 2023 till alla nominerade.

Mitt bidrag

Mitt bidrag har uppdaterats under tävlingsperioden, men släpptes initialt för flera år sedan. Kan jag anmäla ändå?
Ja, om uppdateringen är väsentlig och inte enbart ett nysläpp av samma produkt eller serie.

Mitt bidrag kommer ut på marknaden först 2023 men är färdigt och har presenterats för finansiär/bransch/i tester eller annat. Kan jag söka?
Ja, allt från idé till prototyp till färdig och släppt produkt kan sökas. Var extra tydlig med hur ditt projekt är planerat att utvecklas under tävlingsperioden.

Kan jag skicka in något fysiskt under anmälningsperioden?
Nej, du skickar bara in fysiskt material om juryn ber om det, i vilket fall du blir kontaktad av projektledningen runt mitten av mars.

Jag är osäker på vilken kategori jag bör anmäla till. Hur tar jag reda på det?
Läs igenom bedömningskriterierna och kategoribeskrivningarna. Du avgör slutligen själv i vilken kategori som du vill anmäla ditt bidrag men projektledningen kan ge dig råd om du är osäker. Tidigare års nominerade bidrag kan även ge vägledning.

Du kan utan problem anmäla ditt bidrag till flera kategorier. Varje anmälan räknas som ett bidrag: om du anmäler samma projekt/produkt till flera kategorier så betalar du adminavgiften i varje kategori. Observera att juryn i ytterst enstaka fall kan be att få flytta ditt bidrag till en annan kategori, i vilket fall vi inhämtar ditt godkännande först. Du tävlar i så fall enbart i den nya kategorin, inte i båda.

Om du fortfarande är osäker på din kategori, kontakta projektledningen.

Anmälningsprocessen

Vad kostar anmälan?
Vi tar en administrativ avgift för anmälan för att kunna finansiera administration, juryhantering, produktion och exponering. För att göra Design S så tillgängligt som möjligt erbjuder vi två prisnivåer anpassade efter omsättning:

  • 800 SEK + moms per anmält bidrag och kategori för företag eller enskilda utövare med en årlig omsättning under 1 miljon kronor.
  • 2000 SEK + moms per anmält bidrag och kategori för bidragsanmälare med en årlig omsättning över 1 miljon kronor.

20% early bird-rabatt gäller för samtliga bidrag från 22 november till 31 december 2022.

Får Svensk Forms medlemmar rabatt?
Vi har ingen speciell rabatt för Svensk Forms medlemmar utan har istället anpassat anmälningsavgiften till omsättning samt erbjuder 20% early bird-rabatt.

Får jag kvitto på betalningen?
Ja, vid mejlbekräftelse av inlämnad anmälan så får du även ett kvitto med detaljerad moms.

Jag lyckas inte ladda upp anmälan! Vad gör jag för fel?

  • Dubbelkolla längden på texten eller antalet bifogade filer.
  • Verifiera så inget mellanslag har smugit sig in i början av någon textruta om du till exempel har klistrat in text från ett annat dokument, samt att dina filer är i korrekt format (.jpg).
  • Överbelastning på servern, prova igen om några minuter. Du kan alltid spara längs vägen och komma tillbaka.

Kontakta projektledningen om uppladdningen fortfarande inte fungerar.

Varför måste projektpresentationen vara begränsad i längd?
Materialet som lämnas in vid ansökan utgör grunden för informationen vi publicerar i tryck och digitalt. Eftersom utrymmet är begränsat så ser vi gärna att materialet som lämnas in är så nära publiceringsbart material som möjligt i form och längd, så vi vet att det som är viktigast för dig kommer med. Om ditt bidrag nomineras och kommer med i katalogen så reserverar vi oss en redaktionell rätt att redigera text och bild för att passa utrymmet i katalogen.

Varför skicka in högupplösta bilder?
Bilderna används för tryck i katalogen och i samtliga digitala kanaler som pratar om priset.

Mina bilder har producerats av en tredje part – vad innebär det för er?
Det är helt och hållet ditt ansvar som bidragsinlämnare att garantera att samtliga rättigheter för tryck och digitalt är clearade i förväg. Vi utgår ifrån att allt material vi får in kan användas i samtliga kanaler där vi kommunicerar tävlingen och bidragen. Vi tar inte in några ytterligare tillstånd eller klarerar rättigheter och det utgår ingen ersättning för publicerat innehåll.

Läs våra regler och villkor

Kontakt

Niklas Arnegren
Projektledare, Design S – Swedish Design Awards
niklas.arnegren@svenskform.se