Nominerade 2023: Digitala produkter och tjänster

Elsa — en klimatkalkylator för svensk filmbransch
(Studio Benedetta Crippa)

Elsa.film är en webbkalkylator som använder den senaste datavisualiseringstekniken för att hjälpa studenter och yrkesverksamma att minska koldioxidavtrycket från sina filmproduktioner och an­passa dem till Parisavtalet. Det kostnadsfria verktyget påbörjades som en del av konstnären Lina Perssons doktorandprojekt vid SKH och är på väg att bli branschstandard för att mäta CO2-utsläpp för filmproduktioner i Sverige.

Visa arbetsgruppen

Juryns motivering

Kivra – en bättre plats för dina viktigheter

Kivra är en plattform för att skicka, ta emot och organisera livets viktiga papper på ett tryggt ställe. Samla post och kvitton, få påminnelser, betala räkningar och spara dokument – allt i mobi­len. Designsystemet är baserat på igenkännliga och återanvändbara komponenter, funktionell och uttrycksfull typografi, inkluderande och hjälpsamma illustrationer och ett enkelt och tydligt språk. Genom att kontinuerligt granska och testa både design och språk skapas en konsekvent, tillgänglig och intuitiv upplevelse.

Juryns motivering

Mojo Home Kit
(EY Doberman)

En miljard människor förväntas möta infertilitet år 2050. 50% är spermierelaterad, och män är inte medvetna om det. Mojo är ett fertilitetstest som kan göras i hemmet, och som sedan diskret och säkert skickas iväg till labb för analys med hjälp av Mojos AI-teknik. Förpackningen är ett vackert paket med värmeisolering som håller spermier vid liv från hemmet till labbet.

Visa arbetsgruppen

Juryns motivering