Nominerade 2023: Inredningsarkitektur

ARC Club Camberwell
(Studio Caro Lundin)

ARC Club Camberwell är en community och co-working hub utanför London med ett inkluderande, ödmjukt och inspirerande koncept för människor som vill kunna arbeta professionellt nära sina hem. Studio Caro Lundin såg en möjlighet i att förädla en tom och utblåst lokal, skapa en spännande arbetsplats samt blåsa liv i ett kvarter utanför stadskärnan. Med en ytterst tight budget har de valt att fokusera på det som betyder mest för användarna.

Visa arbetsgruppen

Juryns motivering

BAUX Exhibition at Stockholm Furniture Fair 2023
(Ronnestam Creative Studio / Form Us With Love)

Ronnestam Creative Studio och Form Us With Love presenterade en modern och museilik ut­ställning på Stockholm Furniture Fair 2023. De fick uppdraget att skapa en monter som visade produkter och byggde varumärket för BAUX Acoustics. Med hjälp av åtta talangfulla arkitekt- och inredningsstudenter presenterade de ett visionärt koncept som fångade essensen av framtiden för arkitektur och inredning.

Visa arbetsgruppen

Juryns motivering

Röda huset
(Okidoki Arkitekter)

Precis vid Sergels torg ligger det ikoniska röda huset som givit namn åt den lika ikoniska cocktail­baren, prisad som en av världens bästa barer. Relationen mellan natur och kultur är ett klassiskt tema och grundläggande för krögaren Hampus Thunholms mat- och dryckesfilosofi. Allt från golv, väggar och tak till bord, stolar, ljuskronor, belys­ning, bardisk och menyer har tolkats utifrån temat för att skapa en totalupplevelse av rummet, maten och drycken.

Visa arbetsgruppen

Juryns motivering