Industridesign

Vinnare!
Air smart spirometer 

Världens första spirometer som använder en smartphone för att sänka kostnaderna och öka tillgängligheten för miljontals odiagnostiserade patienter med luftvägssjukdomar, vilket demokratiserar spirometri och hälsovård. I dag finns cirka 160 miljoner odiagnostiserade kolpatienter runt om i världen. Den höga kostnaden för dagens spirometerenheter innebär att en del läkarmottagningar inte ens har en, vilket avsevärt begränsar tillgången för dem som behöver. Vi bestämde oss för att ändra på det.

Motivering

Läs mer

Visar arbetsgruppen

Vinnare!
Cederroth first aid kit

Första hjälpen är viktig och kan ibland innebära skillnaden mellan liv och död. Cederroths innovativa första hjälpen-produkter gör det möjligt för såväl yrkesverksamma som privatpersoner att ge första hjälpen, även om man inte har en första hjälpen-utbildning sedan tidigare. Cederroths första hjälpen-väskor finns tillgängliga i storlekarna S, M, L och XL. Verydays designteam har utgått från prototyper och upprepade tester med användare för att tillgodose olika användarbehov vid utformning och design. XL-väskan är tillverkad i hårdplast, optimal för att hålla smuts, damm och fukt borta, även i hårda miljöer. Genom formblåsnings- metoden har ett innovativt extra utrymme för en plåsterautomat i locket på väskan tagits fram.

Motivering

Läs mer

Visa arbetsgruppen

Icare ic100 tonometer

Glaukom är en obotlig ögonsjukdom och en av de främsta anledningarna som leder till blindhet i dag. Glaukom kan drabba såväl barn som vuxna. Sjukdomsförloppet kan stoppas om man upptäcker det i god tid. Icares ic100 Tonometer kan på ett snabbt, säkert och smärtfritt sätt utföra en skanning som mäter ögontrycket hos patienten. Verktyget möter dagens höga medicinska krav och har anpassats för att möta ögonläkare, allmänläkare, optiker och veterinärers behov.

Läs mer

Visar arbetsgruppen

Melker ulvön

Melker Ulvön tar tillverkaren Melkers begrepp om hållbarhet, design, innovation, funktion, säkerhet samt värde för pengarna ett steg längre och lanserar en seriös expeditionskajak med lekfull karaktär. Ur ett designperspektiv är kajaken starkt inspirerad av surfskins egenskaper och surfbrädans form. Melker Ulvön drar nytta av att FSC-certifierad bambukomposit kombinerats med bikakestruktur. Detta gör kajaken lättare, styvare, mer slitstark och mindre skadlig för miljön – eftersom bambu är ett snabbväxande gräs är den helt förnybar.

Material: Bambukomposit (FSC-certified)

Läs mer

Visa arbetsgruppen