Produkter & accessoarer

Vinnare!
Collection 1 OMMO

Collection 1 för OMMO omfattar 16 köksredskap som utgår från våra dagliga ritualer kring servering och matlagning. Produkterna är tillverkade i plast av hög kvalitet som bakelit och silikon, och många har en fiffig dold funktion. I centrum av serien finns Hoop, en ringliknande serveringsskål med olika moduler – exempelvis ett upphöjt avfallskärl som är utformat för att gömma kärnor och skal. Grytunderlägget Flip är en innovativ produkt i silikon. Dess ”fingrar” hänger på gångjärn som är tillräckligt tunna att vika ihop och knäppa med två dolda magneter.

Läs mer

Motivering

Visa arbetsgruppen

Vinnare!
Salut

Jubilaren Signe Persson-Melin har en lång och sällsynt formsäker resa som keramiker och formgivare bakom sig. Ett skapande som resulterat i flertalet designklassiker, där den tvåarmade kandelabern Salut kan vara den senast tillkomna. Gjuten i ett stycke med en subtil och elegant textur.

”Jag gillar tanken kring det U-formade, det skapar en vacker symmetri. När jag såg resultatet blev jag så tacksam över att reliefen tecknade så oerhört fint, inte för blankt och inte för matt. Det grova materialet skapar en lagom yta”, säger Signe själv om sin nya produkt, skapad i återvunnet aluminium.

I samband med premiärvisningen av Salut under Stockholm Furniture Fair 2016 lanserades även en ny minibok om Signe Persson-Melin och hennes kreativa liv.

Material: Återvunnet aluminium

Motivering

Visa arbetsgruppen