Mode

Vinnare!
Poc and forth

Den ökande cykelpendlingen är inspirerande, men också en påminnelse om de risker och säkerhetsfrågor som uppstår när cyklister delar vägarna med bilister och fotgängare. POC and Forth är vår pendlingskollektion som står för mycket mer än kläder, innovation och hjälmar. Den är ett sätt för oss att dela vår syn på vad som är viktigast med pendling så att alla kan främja ett nollutsläppsamhälle och samtidigt njuta av enkelheten och sinnesfröjden som varje cykeltur ger. Trender som vi vill utmana är: att infrastrukturen är byggd för bilar, den rådande stadsplaneringen och bristen på samspel mellan trafikanter.

Vi vill förbättra cykelteknik och kommunikation samt tygutveckling för att skapa mode med verklig mening. Allt detta inryms i POC and Forth. Bärbar teknik och avancerade textiler och material förs samman med historia, cykelkultur och tradition för att ge POC and Forth en grundläggande roll i arbetet för en grönare värld, för att göra pendlingen säkrare och hylla cykelns del i samhället.

Motivering

Visa arbetsgruppen

Vinnare!
Rugged Tech 

Rugged Tech matchar modern design och estetik med den senaste tekniken. Sensorer och smarta material har anpassats till en välkänd stövel och skapat ett enastående exempel på bärbar teknologi. Ett automatiskt chip, som ligger under tårna på bäraren, driver tekniken inifrån. Detta möjliggör ett brett utbud av möjligheter: bäraren kan lätt lokalisera sig själv och även aktivera en säkerhetsåtgärd som informerar familj och vänner om position. För synskadade presenterar Rugged Tech en kopplingsfunktion med bärarens mobil som, tillsammans med ”voiceover”, ger bäraren väg- beskrivning runt om i staden. Teknologin om- fattar även modevärldens sociala karaktär, behovet av sammankoppling via sociala medier och virtuella gemenskaper. Stövlarna känner av andra Rugged Tech-stövlar i närheten och utbyter bärarnas information när de kommer i fysisk kontakt. En innersula och foder i smart textil ger dessutom användarkomfort under Sveriges kalla vintrar. Stövlarnas värmesystem kan även anslutas till chipet för att automatiskt justera temperaturen.

Motivering

Visa arbetsgruppen