Digitala produkter och tjänster

Vinnare!
Elektron Overbridge

Att fullt ut integrera analoga syntar och trummaskiner med datorer har länge varit en dröm för musiker. Elektron gjorde detta till en verklighet med skapandet av Overbridge, en teknik som möjliggör att analoga instrument hanteras som mjukvaruinstrument. I stället för att utforma en digital imitation av ett fysiskt kontrollbord skapade de en helt ny visuell upplevelse, fri från traditionella rotationshjul och reglage. Intuitiva interaktionsmönster är utformade med musikerna i åtanke. Till exempel representeras frekvenser visuellt och uppdateras i realtid när användaren redigerar. Information skyms inte eller är begravd i menyer. Dag- och nattläge, med noggrant utformade färgscheman, gör att Overbridge passar perfekt för en musikers arbetsliv. Nu kan man kombinera kraften från den analoga hårdvaran med fördelarna av mjukvarukontroll.

Motivering

Visa arbetsgruppen

Vinnare!
Spotify Business

För tre år sedan bestämde vi oss för att bygga världens bästa musiktjänst för varumärken. Det visade sig snabbt att utbudet för butiksmusik var i sämre skick än vi trott. Företag tvingades jobba med krånglig licensiering, ålderdomlig hårdvara och begränsade musikval. Vi har byggt en tjänst som gör det möjligt för små och stora företag att registrera sig på nätet och spela musik inom några minuter. Företagen får tillgång till hela Spotify-katalogen genom ett nytt gränssnitt som är skräddarsytt för att användas i kommersiella och offentliga miljöer. I vår tjänst ingår en mobilapp för fjärrstyrning, ett bibliotek av professionella musikkanaler, en back-end för musikkuratorer och ett API som företag kan använda för att skapa nya kreativa upplevelser. Musik kan nu bli en betydande del av kundens upplevelse och i realtid anpassas till trender, tidpunkt och omgivning.

Motivering

Visa arbetsgruppen

Bokio

Bokio har tagit fram en app som gör redovisning och administration tillgänglig för alla och är gratis att använda. Den ekonomiska tillväxten i dagen samhälle är beroende av små och medelstora företag. I många regioner kommer ekonomin att baseras på små och ekonomiskt stressade företag med begränsade resurser och begränsad kunskap inom förvaltning och redovisning. Detta resulterar i att entreprenörer själva försöker lösa dessa uppgifter efter arbetstid, vilket påverkar deras arbetsförmåga och privatliv. De hjälptjänster som finns i dag är skapade och tillämpade för professionella bokhållare. De är dyra, stationära, tidskrävande eller föråldrade.

Läs mer

Visa arbetsgruppen

Länsförsäkringar bankapp

Länsförsäkringar är en kundägd bank–ägarna är också användarna. 97 procent av Länsförsäkringar Banks alla kundinteraktioner går i dag via digitala kanaler, detta har möjliggjorts genom den nya bankappen. Kunderna möts av en personlig startsida, där de själva bestämmer vilka konton som syns. Här kan de även utföra betalningar och överföringar och signera e-fakturor. En annan uppskattad funktion är snabbsaldo, som möjliggör saldokoll utan inlogg i mobilen eller via smartklocka och Apple Watch.

Läs mer

Visa arbetsgruppen