Aluminiumpriset

Svenskt Aluminium står bakom Aluminiumpriset, där en vinnare får ett S och en prischeck på 10 000 SEK. Läs mer om Svenskt Aluminium här

Vinnare!
Attach table

Attach table erbjuder oändliga möjligheter vad gäller form, storlek och utseende. Det består av balk och ben av återvunnen aluminium som kan kombineras med ett stort urval av bordsskivor. Benen fästs i balken och stabiliseras med hjälp av tyngdkraft.

Material: Huvudsakligen återvunnet aluminium och anodiserat aluminium

Motivering

Visa arbetsgruppen

Heavy Metal 

Heavy Metal är världens första 3D-printade aluminiumgitarr. Den formgavs för att utforska möjligheterna med 3D-printing, och för att bättre förstå komplexiteten av hela processen, från ”design för additiv tillverkning” till efter- behandlingen som krävs för att ta en printad metalldel direkt från maskinen till ett använd- bart mästerverk. Den har även för avsikt att visa upp aluminium som ett hållbart 3D-print- material som klarar att tillverka komplexa konstruktionselement av hög kvalitet.

Material: Aluminium

Läs mer

Visa arbetsgruppen

Cirkus

Cykeln är ett allt mer vanligt förekommande inslag i stadsbilden. Med en ökad cykelanvändning skapas bättre förutsättningar för en tystare, vackrare och mera levande stadsbild. Detta vill Byarums Bruk främja och därför har nu företagets andra cykelpollare tagits fram. Cirkus är sandgjuten i återvunnet aluminium och med detaljer som visualiserar och tar vara på gjutteknikens möjligheter. Allt i en gjutning. Allt innanför det småländska brukets väggar.

Material: Sandgjuten i ett stycke med återvunnet aluminium

Läs mer

Visa arbetsgruppen

Vinci

Vinci är en helt ny generation av spotlights. När kvaliteten och effekten på LED nu har kommit så pass långt att den kan användas i mer krävande sammanhang som butiksbelysning har vi valt att utveckla och designa en serie spotlights som är klassiska i sitt uttryck, kompromisslösa i sin design, har enastående kvaliteter för att distribuera det omvända flödet av värme som karaktäriserar högeffekts-LED.

Material: Gjuten aluminium

Läs mer

Visa arbetsgruppen