Möbler, inredning & textil

Vinnare!
Aesop Sofo Stockholm

Aesop Sofo har karaktär av ett hem – ett vardagsrum. Inspirerade av Gunnar Asplunds rumsliga gestaltning av Skogskyrkogården har vi valt att använda trä i 0,7 millimeter tjockt faner böjt till en geometri som binder samman utrymmet. Vi strävade efter likheten till en draperad gardin. Samma geometri återfinns i produkthyllor och en sittnisch längst in i butiken. Träfaneret är av al, som matchar den befintliga teaken på Backström & Reinius fasad. Mässingshyllorna är något patinerade. Löpande hyllor förvandlas till olika situationer för display, ett dörrhandtag eller bara en horisontell linje som binder samman geometrin.

Läs mer

Motivering

Visa arbetsgruppen

Vinnare!
Y5

Stolen Y5 av Sami Kallio har en gedigen, trendig och modern design med ett starkt och självklart uttryck. Namnet kommer från de fem omvända Y:na på stolens baksida. Designern Sami Kallio har prövat sig fram i sin verkstad för att skapa en bekväm stol med ett unikt formspråk. ”Jag utgår ofta från en tradi- tionell och funktionell grund i min design, men försöker samtidigt lägga till det lilla extra för att hålla det fräscht,” säger formgivaren själv.

Läs mer

Motivering

Visa arbetsgruppen

Soufflé 

Soufflé är en serie sittpuffar och ett bord ritade av den danska formgivaren Cecilie Manz. Soufflé är tillverkad utifrån idén om en anpassningsbar arbetsplats, utifrån kraven på mer mobilitet i dagens kontor. Med inspiration från naturen och en vision av kobbar i skärgården är Soufflé formgiven för att passa in såväl i offentliga miljöer, som entréer och kontor, som i privata hem. Puffen finns i flera storlekar och är helklädd med en underdel av slitstark textil och en ovandel som antingen är mjuk, fylld med naturliga fjädrar, eller består av en bordsskiva. Fjädrar har det lägsta koldioxidavtrycket av alla fyllnads- material och är även förnybart, vilket gjorde det ett till självklart val. Dunet ger även ovandelen känslan av ”vispad grädde”, säger Cecilie Manz, och bidrar därmed till en kreativ och unik känsla i rummet.

Material: Stomme i trä och kallskum, textil, stoppning med fjädrar. Bordsskiva i vit- pigmenterad massiv ask

Visa arbetsgruppen

Tapetkollektionen Front

Eco Wallpapers kollektion Front består av nio tecknade tapetmönster med skuggor som skapar en illusion av djup och struktur. Bakom kollektionen står några av Sveriges bästa och mest hyllade formgivare – designgruppen Front. Front har länge intresserat sig för och arbetat med magi och trompe l’oeil. Designprocessen tog sin början i att designerna satte saxen i ett antal tapetrullar. Sedan klippte, vävde och vikte de figurer som de sedan tecknade av. De prövade sig fram, letade efter och hittade former som både är diskreta nog att hålla sig i bakgrunden, som tapeter ska göra i ett hem, men som samtidigt sticker ut med en upplevelse av tredimensionalitet.

Läs mer

Visa arbetsgruppen