Hållbar utveckling

Vinnare!
Zstove

Pellets-spis med naturligt drag, ren förbränningsprocess, sparsam materialanvändning och låg tillverkningskostnad. Emerging Cooking Solutions grundades med visionen att pellets kan ersätta kol vid matlagning och att pellets i en effektiv spis kan vara ett hållbart alternativ. Pellets kan tillverkas lokalt och matlagning kan göras inomhus utan skadliga effekter på omgivningen. I förlängningen så kan detta påverka det höga antalet dödsfall på grund av dåliga matlagningsförhållanden i vissa delar av världen.

Motivering

Visa arbetsgruppen

Just Arrived
En tjänst som skapar möjligheter för nyanlända

Digital tjänst för att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden. Antrop har tagit fram insikter, design och grafisk form anpassade utefter de nyanländas behov och företagens efterfrågan.

Visa arbetsgruppen

Altered:Nozzle

Munstycke till vattenkran som atomiserar vattnet och minskar vattenflödet. Atomiseringen bryter upp vattnet i miljoner droppar som skjuts ut i en höghastighetsdimma och ökar kontaktytan för vattnet så alla droppar utnyttjas.

Visa arbetsgruppen

Kraftens Hus
Social innovation av, med och för cancerberörda

Social innovation designad av, för och med cancerberörda. Kollektiva workshops och användarcentrerade designmetoder har resulterat i att översätta behov till en rumslig gestaltning – det första stödcentret för cancerberörda av sitt slag.

Visa arbetsgruppen