Konsthantverk & hantverk

Vinnare!
Samtidigt i underjorden

Samtidigt i underjorden är en del av serien Fridlyst. Verket refererar till ett parallellt universum där underjorden speglar vår värld och där våra förfäders fotspår löper jäms med våra. Det är en reflektion och en synvilla, där Matilda Kästel söker efter en plats fredad från civilisationens baksidor. Inspirerad av de ostörda skogarna i Washington och Småland, i bergen och i mörkret undersöker Fridlyst naturens lugn och styrka.

Motivering

Konstnär

Spoonful

Hantverksskickliga, tunt täljda träskedar anpassade för nya sammanhang, t ex gastronomi. Nya ytbehandlingsmetoder har använts i möte med traditionellthantverk, med syfte att väcka nyfikenhet för täljning som hantverksform.

Konstnär

Strukturbiblioteket
an archive of hand woven structures

Samling av handvävda, skulpturala textilier, samt en studie av den specifika tekniken våffelväv, och hur skalförändring och materialval påverkar den vävda formen.

Konstnär

Things
Möbelmässan 2014 – 2017

Serie av återkommande handgjorda smycken och objekt som tar avstamp i den årliga Möbelmässans utställningsobjekt, trender, former och färger. Serien blir även en kommentar på överkonsumtion, kortvariga trender och samtiden.

Konstnär