Möbler

Vinnare!
CUSHY

Soffgrupp framtagen i samband med beslut om nya bostäder i Jakobsberg, där uppdragsgivaren använder sig av design och konst för att fylla platsen med liv långt innan husen är på plats. Soffans välvda metallgaller efterliknar fluffiga soffkuddar och vill ge känslan av ett vardagsrum i parken. Soffan samspelar med naturen över tid; gräs och växter ska växa upp genom metallen och symbolisera en organisk symbios mellan platsen och människan.

Motivering

Visa arbetsgruppen

Arrow

Kollektion med bord och sittmöbler, med inspiration från traditionell nordisk arkitektur som behövt anpassa sig efter små medel och karga miljöer. Träet är lokalt och tåligt, samt åldras väl.

Visa arbetsgruppen

Agda
Character Collection

Fåtölj vars design har utgått från sadelgjord, som annars brukar vara dolt i stoppmöbler. Front har experimenterat med klassiska vävtekniker och låtit textilbanden vara synliga, i kombination med läder och en nätt metallstomme.

Visa arbetsgruppen

Jin

Stol vars design har vuxit fram under ett forsknings- och utvecklingsprojekt. Stolen är framtagen genom formation av tunna skikt linfiber ovanpå varandra, som bildar ett start skal runt en kärna av luft. Resultatet är fjäderlätt, slitstarkt och 100% biologiskt.

Visa arbetsgruppen