Svenska Fönsterpriset

Svenska Fönster är inte bara vår huvudsponsor utan står även bakom Svenska Fönsterpriset, en egen kategori där arkitektur som arbetar specifikt med ljus premieras. Vinnaren får en S-utmärkelse samt en prischeck på 50 000 SEK. Läs mer som Svenska Fönster här

Vinnare!
HAMRA

Privat ateljébostad i Hamra på Gotland som kan förändras och anpassas efter årstiderna. Väggarna är inte enbart en begränsning mellan ute och inne, utan bygger flexibla och funktionella rum som kommunicerar med exteriörerna. På vintern värms bara en del av huset upp och på sommaren förvandlas hela tomten till bostad, inklusive taket.

Motivering

Visa arbetsgruppen

Sommarhus T

Sommarhus i vilket användandet av stora och små fönster med järnoxidfritt glas och genomgående vyer förstärker kontakten med omkringliggande natur.

Visa arbetsgruppen

Villa Idun-Lee

Villa vars arkitektur vill lyfta fram vardagens aktiviteter och familjelivets samspel. Trä och en central tegelvolym har genomgående olika funktioner beroende på var i huset dom befinner sig, takfönster och öppningar i muren ger ljusinsläpp under dagens olika tidpunkter.

Visa arbetsgruppen